Permise auto reținute la trecerile la nivel cu calea ferată

197
Permise auto reținute la trecerile la nivel cu calea ferată - trecericaleaferata-1595772734.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au organizat o acțiune la nivel național pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. La acțiune, au participat peste 300 de polițiști, care au supravegheat 262 de treceri la nivel cu calea ferată, în urma căreia au reținut 27 de permise auto și 7 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 344 sancțiuni contravenționale.

"La trecerea la nivel cu calea ferată, șoferul este obligat să circule cu viteză redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar. Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune.

De asemenea, șoferul este obligat să oprească atunci când: barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare; semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune; întâlnește indicatorul «Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere», «Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere» sau «Oprire». Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare", au atras atenția polițiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1863 secunde