Pericol pe șoselele din Constanța! Zeci de mașini, scoase din trafic de RAR

612
Pericol pe șoselele din Constanța! Zeci de mașini, scoase din trafic de RAR - rar-1567537339.jpg

Articole de la același autor

Sute de autoturisme au fost verificate, în prima jumătate a anului 2019, de inspectorii Registrului Auto Român, pe șoselele din Constanța. Aproape 65% dintre acestea sunt neconforme, iar câteva zeci de mașini prezentau pericol iminent de accident. 


Zeci de mii de autoturisme au fost verificate, din punct de vedere tehnic, de inspectorii RAR, în prima jumătate a lui 2019. Concret, au fost trase pe dreapta 33.508 vehicule, iar verificările au scos la iveală că 45,47% dintre acestea erau neconforme. 
"Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminat și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție", au precizat reprezentanții RAR. 


La nivelul județului Constanța, în aceeași perioadă, au fost controlate 902 autoturisme, constatându-se că aproximativ 64,96% erau neconforme, iar 88 prezentau "pericol iminent de accident". Totodată, 1,33% dintre vehicule nu aveau inspecția tehnică periodică valabilă - fie hârtiile au fost falsificate, fie ITP-ul expirase sau era anulat. 


În consecință, inspectorii RAR și Poliția Rutieră au aplicat 225 amenzi contravenționale și au retras 218 certificate de înmatriculare. 


"În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară", au mai precizat reprezentanții RAR. 


XXX 
Roxana Dima, purtător de cuvânt al RAR, subliniază că "rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4364 secunde