PERICOL MARE: CURSE ILEGALE DE CĂRUȚE pe drumurile din Constanța!

989
2
PERICOL MARE: CURSE ILEGALE DE CĂRUȚE pe drumurile din Constanța! - fondcarute2-1363022260.jpg
Se întâmplă în Constanța! Căruțașii se întâlnesc pe drumurile din județ, la fiecare sfârșit de săptămână, și se întrec pentru supremație. Așadar, fie că vorbim despre o sumă de bani sau chiar despre o fată pe care încearcă să o impresioneze, șoferii de căruțe au un singur scop: să învingă, deși pentru acest lucru își omoară caii cu bătaia, în ciuda faptului că circulația pe drumul public cu căruța este strict interzisă. 

Polițiștii constănțeni recunosc faptul că județul nostru este "gazda" curselor ilegale ale căruțașilor în fiecare săptămână, însă nu prea au ce să le facă. Oamenii legii le dau amenzi pentru tulburarea ordinii publice sau pentru circulația pe drumurile publice cu atelaj hipo, însă majoritatea nu le plătesc, așa că rămân și cu mârțoaga, și cu banii câștigați de la vecinul în buzunar.

Istoria acestor curse ilegale este una veche. Se poate spune că acești căruțași se întrec de sute de ani, de când turcii au intrat în Dobrogea. Încă de atunci, cei mai buni căruțași primeau sume de bani uriașe, dar și fete numai bune de măritat, ale pierzătorilor.

"Aceste curse ilegale între căruțe se fac de sute de ani, pentru că sunt niște obiceiuri vechi tătărești. De obicei, acestea se petrec în toate comunitățile unde există romi, mai ales că aceste întreceri au două roluri. Primul este de a stabili ai cui sunt caii cei mai buni și care pot fi vânduți cu cel mai bun preț, iar pe de altă parte, se pun pariuri pe unele sume de bani sau care pot continua până la pierderea unor membri ai familiei. Există și unele persoane care și-au pierdut fetele la astfel de pariuri, care câteodată se termină bine, iar în alte dăți se termină cu certuri", afirmă comisarul șef Ion Ioniță, adjunctul Poliției municipiului Medgidia.

Cum se organizează căruțașii

Polițiștii constănțeni recunosc faptul că știu cum anume "acționează", căruțașii, însă, indiferent de măsura pe care o iau împotriva lor, aceștia nu se opresc.

"Cert este că sunt periculoase, atât prin modul lor de desfășurare, cât și a motivelor care le generează. Aceștia se înțeleg și organizează aceste «coșii», pentru că așa se numesc. De obicei, cursele ilegale între căruțași se organizează pe șoseaua de centură a municipiului Medgidia, pe drumul către Valea Dacilor, pe drumul către localitatea Peștera sau localitatea Castelu. Acestea se organizează, de obicei, la sfârșit de săptămână, după amiază, atunci când traficul nu este unul intens. De obicei se așează două căruțe, de o parte și de alta a traseului care se execută. De asemenea, există persoane care stau «de șase» pentru a observa dacă vin mașini sau poliția. În momentul în care cred că nu există pericole, aceștia își dau start și se întrec, iar primul ajuns la destinație câștigă pariul", adaugă comisarul șef.

Amenda, amenda! Cât e amenda

În ceea ce privește amenzile, care urcă și până la 1.000 de lei, oamenii legii admit faptul că majoritatea nu le plătesc, așa că munca lor este în zadar.

"Au fost foarte mulți sancționați. De obicei, le dăm amenzi pentru tulburarea ordinii și liniștii publice sau pentru circulația pe drumurile publice. Amenda variază de la 200 la 1.000 de lei. Însă oricâte amenzi am da, niciodată nu am putut opri fenomenul. Din nefericire, nu există o lege în baza căreia să îi confiști căruța. Pericolul este imens, pentru că și ei se pot răsturna și pot să genereze accidente cu victime sau pot intra în coliziune cu alte mașini care circulă regulamentar și să se producă adevărate tragedii", spune comisarul șef Ion Ioniță.

Comentează știrea

Ibram Aisun
12 martie 2013
neadevarat

de unde pana unde a scoso ionita ala ca aceste curse sunt obiceiuri tataresti ?terminati domne cu minciunile astea.poate tatai lui cosii de genul si o punea pe nevastasa gaj ! nesimtitul....

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
12 martie 2013
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5267 secunde