Percheziții la suspecți de trafic de persoane. Zeci de copii și adulți ar fi fost obligați să cerșească, să mănânce de pe jos și să muncească forțat

292
4
Procurorii DIICOT Pitești efectuează, miercuri dimineață, percheziții la 40 de persoane, suspectate că ar fi recrutat sau răpit oameni săraci sau copii cu dizabilități, pe care i-ar fi pus să cerșească sau să muncească în gospodăriile acuzaților, informează News.ro.

Perchezițiile au loc în comuna Barevoești, satul Gămăcești, din județul Argeș. Infracțiunile de care sunt suspectate persoanele sunt trafic de persoane și trafic de minori.

DIICOT a început urmărirea penală față de 40 de persoane, iar, în total, 90 de oameni sunt vizați în acest dosar. Aceste persoane sunt acuzate că, începând cu anul 2008 și până în prezent, ar fi constituit mai multe grupuri infracționale organizate structurate pe baza relațiilor de familie, care ar fi recrutat aproximativ 40 de persoane minore și majore prin constrangere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-ar fi exploatat, supunându-le la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat. Printre victime se numără copii, dar și persoane cu dizabilități fizice sau psihice ori cu situatii materiale precare, care ar fi fost forțate să muncească sau să practice cerșetoria. 



"În unele cazuri, victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări și autogări) sau chiar din propriile locuințe și ulterior transportate de către membrii grupurilor infracționale la domiciliile lor, unde aceștia prin constrângere forțau victimele să efectueze zilnic diverse munci și activități atât în gospodăriile suspecților cât și în proximitatea localității, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localității și să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecților care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în județele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj), unde comercializau ilegal cantitățile de lemne sustrase", conform DIICOT.

Anchetatorii susțin că acuzații ar fi avut mai multe metode prin care își forțau victimele să presteze muncile respective. Astfel, victimele ar fi fost amenințate și lovite repetat, fiind ținute permanent sub supraveghere.

"De cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar cand primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanțuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopții pentru ca acestea să nu poată fugi, iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbrăcate complet și udate alternativ cu apa rece și caldă; erau legate de mâini și picioare și puse sa mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecților, li se arunca mâncarea pe jos etc). Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual", au susținut procurorii DIICOT.



Comentează știrea

Liviu Chilian
13 iulie 2016
Subumanul demențial, diabolic, demonic, satanic e cauzat de kkpIUDAlism

DIIKKT poate ca "lupta" împotriva criminalilor-suboameni de factura zsidaneasca

Liviu Chilian
13 iulie 2016
Dar, "lupta" e...împotriva vântului. Cauza subumanului trebuie DISTRUSĂ

A lupta împotriva efectelor apocaliptice cauzate de kkpIUDAlismul rromarlanesc...original, e o sminteala mai mare decât chelia lui Bashitler si ridicolul lui JewhANUS, actualul Fuhrer. Distrugeți kkpIUDAlismul, si RAUL ABISAL va dispare din antisocietate. Nu vedeți la Amerikknari, stăpânii voștri actuali?! De zeci de ani se "lupta" cu Mafia Italiana, Lăcomia-satanica Zsidaneasca si Sărăcia endemica...Negreasca, dar fenomenele diabolice nu se dau bătute. Din contra, cresc si mai mari, mai vicioase, mai demonice precum un...zmeu din basmele romanilor

Liviu Chilian
13 iulie 2016
KkpIUDAlismul ca RĂU primordial, vine din Amerikk

Dar, kkpIUDAlismul amerikknar e in agonie. Din cauza decadentei, imoralității si fărădelegii(la nivel politicastru-superbokkti). Ei caută...soluții. Finale. Strofokarea lor ne duce cu gândul la începuturile decăderii Imperiului Roman pe care...Jewnglishtsnezii il copie. O Paralela. Am scris in trecut. Căderea Romei a început cu Commodus, fiul lui Marcus Aurelius, așa cum căderea Imperiului Amerikknar a început cu Bush Fiul. La câțiva ani după Commodus, împărat a ajuns un Negru, Septimius Severus care a fost un împărat bun, ca O'Balamuk. Apoi, a început degringolada, supliciul decăderii. Pana la Căderea Romei, împărații erau DECISI de legiuni, de militari. Se omorau intre ei, Romanii, pt putere. Citiți pe EVZaluzii, o știre ca Hillary Clinton si Drump vor sa aducă MILITARATI pe post de Reichsfurer la Casa...Alb-Albastra. N'asa ca e...poetic. DemoNkratura ne va fi servita prin...teava M16ului, corespondentul nereușit al kalashnikovului. Aleluia!

cetatean
13 iulie 2016
trafic de persoane

Si încă presupun ca sunt multe alte grupuri infracțional in tara care se ocupă cu ratificarea persoanelor si dragutii de politisti nu stiu nimic,rămân uluiți chiar când se destructureaza un lant din asta al fărădelegile.Se cunosc marsavii din astea foarte bine,dar se închid amândoi ochii pentru ca din bănuți din ăstia negrii sunt sponsorizări si dragutii de politicieni in campanii electorale...

Pagina a fost generata in 2.1929 secunde