Percheziţii la o reţea de falsificatori de diplome din judeţul Constanţa

321
Percheziţii la o reţea de falsificatori de diplome din judeţul Constanţa - fotofondretea-1607621835.jpg

Articole de la același autor

22 de percheziţii au fost efectuate de poliţiştii constănţeni, zilele acestea, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o reţea care falsifica diplome de Bacalaureat şi certificate de calificare profesională care erau ulterior folosite pentru angajare în străinătate. Oamenii legii au găsit imprimante profesionale, sume mari de bani, dar şi numeroase acte de studii.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorului investit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în colaborare cu autorităţile austriece, ca urmare a unui ordin european de anchetă emis de PCA, au organizat activităţi într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Oamenii legii au intrat pe fir şi, în urma acţiunilor, la data de 2 decembrie, poliţiştii au depistat, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari, întrucât ar fi fost eronate. În urma flagrantului, în aceeaşi zi, au fost puse în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume mari de bani, 119.000 lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterine şi 65 de leva, cinci imprimante multifuncţionale, şase unităţi de computer personal, 15 telefoane mobile, 12 memory stick usb, 13 laptopuri, cinci ceasuri de mână, mai multe bijuterii, şapte harduri externe, 1 DVR, precum şi 62 de diplome şi certificate de calificare, două ştampile. În plus, a fost indisponibilizat un autoturism. Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 370.000 lei.

Foloseau documentele false pentru angajare, în Austria

De asemenea, în cursul zilei de ieri, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au pus în executare alte 11 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Constanţa şi Călăraşi. Cu acest prilej, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, alte cinci diplome de Bacalaureat, 28 de certificate de calificare, trei diplome de liceu şi trei foi matricole. Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 de lei. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al tehnicienilor criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Se pare că persoanele cercetate falsificau diplomele şi certificatele şi le printau la imprimante performante. Este vorba despre diplome de Bacalaureat, de absolvire a liceului şi de meserii. Cumpărătorii ar fi folosit diplomele false şi în afara ţării, în Austria, în vederea obţinerii unui loc de muncă. Au fost audiate mai multe persoane şi urmează să mai fie audiate şi altele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5578 secunde