Percheziții la hoții din siturile arheologice. Monede antice, de 15.000 de euro, recuperate

518
Percheziții la hoții din siturile arheologice. Monede antice, de 15.000 de euro, recuperate - perchezitiimonedeantice1-1429284770.jpg

Articole de la același autor

O acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni a avut loc, vineri dimineață, în vederea depistării mai multor bunuri furate din siturile arheologice din județul Constanța, cât și a celor suspectați de comiterea faptelor. 


Încă de la primele ore ale dimineții, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale împreună cu colegii de la Investigarea Criminalității Economice și luptători de la Serviciul de Acțiuni Spe-ciale au descins la șase adrese din județul Constanța, la sediul unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de furturi din situri arheologice. 


Printre sediile percheziționate s-a numărat și un anticariat de pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Constanța, deținut de Mircea Voitinovici. Bărbatul a afirmat, ulterior percheziției, că a pus la dispoziție anchetatorilor documentele pentru bunurile pe care le avea în anticariat și că, într-adevăr, a avut o colecție de monede antice pe care a donat-o, însă, între timp, Muzeului de Istorie și Arheologie Națională. 


La finalul percheziției, au precizat oamenii legii, de la adresele perche-ziționate au fost confiscate aproximativ 450 bunuri arheologice, dintre care 350 monede și numeroase obiecte religioase și de cult, despre care există indicii că au fost sustrase din situri arheologice din județul Constanța. Valoarea estimată a bunurilor recuperate este de 15.000 de euro. 


De asemenea, au fost confiscate și cinci detectoare de metale, alte instrumente și soluții chimice. Patru suspecți au fost duși la audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, existând indicii că aceștia au comis furturile din siturile arheologice în cursul anului 2014. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde