Percheziții la DSP București în dosarul medicului fals Matteo Politi

155
Percheziții la DSP București în dosarul medicului fals Matteo Politi - 20190206200659ogn025101-1553514085.jpg

Articole recomandate

Procurori de pe lângă Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 1 și politiști au făcut, luni, percheziții la sediul Direcției de Sănătate Publică București în cazul lui Matteo Politi, italianul care s-a dat drept medic chirurg estetician și a operat fără drept în mai multe clinici private din România. 


Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deși nu avea dreptul să practice această meserie în România, a fost prins în februarie de polițiștii de frontieră în vama Curtici, în timp ce încerca să iasă din țară cu un tren cu destinația Budapesta. Ulterior, Matteo Politi a fost adus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Perchezițiile la DSP au loc după ce Matteo Politi a primit cod de parafă din partea unei funcționare a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. Potrivit ministrului Sănătții, angajata DSP i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi "din milă".

Ministrul Sănătății spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România. Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Tot ministrul Sănătății a dezvălui că Matteo Politi încheiase și poliță de malpraxis.

"Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis. Nu pot să spun numele instituției unde a făcut această poliță. Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, și a obținut în februarie o poliță de malpraxis", a completat Sorina Pintea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5591 secunde