Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

305

Articole de la același autor

Ieri dimineață, polițiștii din Capitală, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat șase percheziții în București și în județele Constanța, Ilfov și Mureș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. 


Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului intracomunitar cu materiale de construcții. 


Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 - ianuarie 2015, reprezentanții unor societăți comerciale cu sediul pe raza municipiului București și a județelor Constanța, Mureș și Bacău ar fi înregistrat fictiv achiziții de bunuri și servicii, în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, de la societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. 


Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei. Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 5. 


La acțiune, au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Mureș și Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.2334 secunde