Percheziții la Constanța, după un prejudiciu de 7 milioane euro

292
Percheziții la Constanța, după un prejudiciu de 7 milioane euro - perchezitii-1457631885.jpg
Procurorii DIICOT au efectuat, ieri, 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Botoșani, Mureș și Vrancea în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat speciali-zat în săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane. 


În cauză, există suspiciunea că, în perioada 2012 - 2015, membrii grupului au recrutat de pe teritoriul României peste 100 de victime, provenind din medii sărace, pe care ulterior le-au transportat și adăpostit în Danemarca, prin inducere în eroare, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit. În fapt, membrii grupului infracțional au urmărit ca, odată ajunse în Danemarca, victimele să obțină de la autoritățile daneze codul numeric personal danez. Apoi, membrii grupului au constituit firme fantomă în numele acestora și au deschis conturi bancare, în vederea comiterii de fraude, prejudiciul fiind de apro-ximativ 7 milioane euro. 


În prezent, cei 20 de membri sunt judecați de către instanța daneză pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, înșelăciune, fraudă informatică și evaziune fiscală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9774 secunde