Percheziții la Constanța. Ce "mod de operare" aveau tâlharii

859
Percheziții la Constanța. Ce
La Constanța, se dezvoltă fenomenul tâlhăriei asupra paznicilor societăților comerciale. Dovada o face o nouă grupare de hoți, cu același "mod de operare", pe care oamenii legii au destructurat-o ieri dimineață. 

Descinderi cu mascați, ieri dimineață, în localitatea constănțeană Lumina. Polițiștii Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au efectuat 11 percheziții domiciliare, în urma cărora șase persoane au fost duse la sediul poliției pentru audieri.

Polițiștii constănțeni au vizat 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, care sunt suspectate de tâlhărie și furt calificat, fapte comise în incinta mai multor societăți comerciale, în perioada ianuarie - aprilie 2013. Practic, hoții filau societatea comercială respectivă, fiind bine puși la punct cu ce are fiecare de făcut. Suspecții acționau doar pe timp de noapte și doar mascați, pentru a nu putea fi identificați. Când momentul era propice, aceștia îi luau prin surprindere pe paznici, îi imobilizau prin diferite mijloace, după care scotoceau prin societatea comercială, de unde furau diferite bunuri, de la fier vechi la instrumente electrice. Astfel, în patru luni, hoții au reușit să prejudicieze mai multe societăți comerciale cu peste 40.000 de lei.

Calculatoare, telefoane, documente confiscate

Polițiștii constănțeni au reușit să probeze patru infracțiuni de tâlhărie și una de furt calificat. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au indisponibilizat mai multe bunuri, cum ar fi calculatoare, telefoane, documente, dispozitive electrice și bucăți metalice, bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni.

Din luna ianuarie, indivizii au spart mai multe societăți comerciale de la marginea comunei, spun polițiștii. Camerele de supraveghere ale firmelor prădate i-au surprins în timp ce dădeau atacul. Polițiștii au pus cap la cap informațiile pe care le aveau și au reușit să le dea de urmă. În locuințele percheziționate, anchetatorii au găsit o parte din bunurile furate, dar și hainele pe care suspecții le purtau în timpul atacurilor.

La sfârșitul acțiunii, șase dintre cele 11 persoane au fost conduse la sediul Postului de Poliție Lumina pentru audieri. Aceștia sunt cercetați pentru tâlhărie și furt calificat.

Coincidență sau tipar?

Modul de operare al hoților prinși de polițiștii constănțeni se aseamănă cu al unei alte grupări, destructurată de oamenii legii în urmă cu aproximativ două luni. Atunci, patru indivizi l-au bătut, legat de mâini și picioare pe paznicul unei societăți comerciale, pentru a putea fura cabluri electrice, aparate de sudură, bormașină, baterii de mașină, dar și motorină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : Hoață de gablonțuri la 15 ani
Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : Furt din locuință, comis de adolescenți
Pagina a fost generata in 0.389 secunde