Percheziții la Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Profesori bănuiți că ar fi luat șpagă

2824
3
Percheziții la Academia Navală

Articole de la același autor

Mai mulți profesori de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" Constanța sunt vizați de o amplă anchetă a procurorilor militari, fiind bănuiți că au luat mită de la studenți, pentru a-i trece la examene sau pentru a le elibera brevetul militar.

În consecință, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, ieri dimineață, la sediul Academiei Navale. Este vorba despre un dosar nou, în care sunt investigate presupuse aranjamente pentru promovarea unor restanțe, infracțiuni săvârșite chiar în cursul acestui an.

Din informațiile obținute până în prezent, sunt vizate trei cadre didactice, dar și studenți ai instituției de învățământ superior, bănuiți de luare și dare de mită. Banii s-ar fi dat de către studenți pentru a promova mai multe examene, în special cele din restanțe.

Purtătorul de cuvânt al Academiei Navale, Mihaela Zabolodni, a declarat, pentru Cuget Liber, că "în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului Militar", dar că deocamdată "nu pot fi oferite mai multe amănunte. În zilele următoare va fi dat publicității motivul acestei acțiuni", a mai spus reprezen-tantul instituției.

v v v

Potrivit reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție, "procurori militari din cadrul DNA - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2016. În cursul zilei de 10 noiembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în șapte locații situate în județul Constanța, din care trei locații sunt situate în sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane", ne-a informat DNA.

Audierile în acest caz se vor face la sediul DNA din Capitală. 

Comentează știrea

naekst
11 noiembrie 2016
academia navala

Ei, și nu o fi adevarat?

draqulea
11 noiembrie 2016
voi aveti propietatea termenilor?

Sa dai spaga sa iei brevetul militar? Voi cand scrieti ceva, va documentati un pic? Sa intrebati un specialist pe problem militare, asa cum fac cei care se respecta.... pana si in filemele de la Hollywood au consilieri pe problem militare, daca scena atinge un subiect militar. Voi... dupa ureche. Brevetul respectiv se obtine ca urmare a obtinerii gradului de Aspirant, ceea ce implica automat statut de ofiter si ...brevetul nu face decat sa ateste un ordin de ministru ce a conferit un grad si un statut de militar in activitate. Deci...poate ati dorit sa spuneti ceva de brevetul pentru navigatorii civili? Nici macar atat, ANMB nu elibereaza brevete ci doar ANR.

denis c
11 noiembrie 2016
spaga la examene

dar cand se verifica cat de reale sunt notele de la facultatea de jurnalism bucuresti, cei care sunt acum anul 2 si alte note de spaga!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2405 secunde