PERCHEZIȚII ÎN SEX-SHOP, la Constanța. Droguri vândute drept odorizante de camere!

Joi, 13 Mai 2021, 12:17
1366
Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul polițiștilor de la arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul D.G.P.M.B. și inspectoratelor de poliţie judeţene Brașov, Constanța, Prahova și Bihor, pun în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară, în cele patru judeţe și în București.
Activitatea vizează sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de tip SEX SHOP, care ar comercializa ilegal, către publicul larg, produse ce au conținut de substanțe toxice (nitrit izopropilic – nr. CAS 541-42-4). Nitritul izopropilic este unul dintre compușii folosiți ca inhalant medicament care induce o scurtă euforie. 
În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.
Din cercetări a rezultat faptul că produsele ar fi comercializate în magazine tip SEX SHOP sau prin intermediul internetului, fiind etichetate ca produse de uz casnic, cum ar fi „odorizante de cameră”. Întrucât conțin substanțe toxice periculoase, este interzis ca aceste produse să fie vândute pentru consum uman.
După perchiziții, vor fi conduse la audieri 10 persoane, pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor.
Substanța ,,Nitrit izopropilic” este clasificat TOXIC în caz de înghițire - H301, TOXIC în contact cu pielea - H311 și MORTAL în caz de inhalare H330, fiind etichetat cu pictograma de ,,PERICOL – CRANIU CU DOUĂ OASE ÎNCRUCIȘATE”. Astfel de produsele sunt utilizate ca agenți afrodisiaci,  inhalate direct din sticle mici, deși utilizarea implică riscuri semnificative. Acestea au efecte scurte, intense (senzație de relaxare intensă, amețeli, euforie și intoxicare). Sunt vasodilatatoare, ceea ce înseamnă că dilată vasele de sânge. Ca urmare, tensiunea arterială scade rapid, uneori rezultând o pierdere scurtă a stării de conștiență și a forței musculare, cunoscută sub numele de sincopă. În același timp, inima accelerează, chiar dacă persoana care folosește produsele este relaxată (tahicardie).


Pagina a fost generata in 0.4125 secunde