Percheziții în Germania, după cea mai mare captură de „drogul jihadului” din Portul Constanța

333
Percheziții în Germania, după cea mai mare captură de „drogul jihadului” din Portul Constanța - xcaptagon-1638092995.jpg

Articole de la același autor

Urmare a cooperării judiciare internaționale între procurorii D.I.I.C.O.T. și autoritățile germane, acestea din urmă au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, patru percheziții domiciliare, la locuințele a patru persoane bănuite că ar fi fost responsabile de manipularea și organizarea transportului de 1,5 tone de hașiș și 751 de kilograme de pastile de captagon, descoperit de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, la data de 30 august 2020. Mai precis, este vorba despre cea mai mare captură de pastile de captagon (denumit și „drogul jihadului”) și hașiș din istoria structurilor de combatere a traficului de droguri din cadrul Poliției Române.

În urma perchezițiilor realizate în Germania, au fost ridicate mai multe suporturi digitale de date și înscrisuri cu valoare probatorie.

Investigația a durat în ambele țări peste doi ani, fiind o operațiune în care au fost investite eforturi și resurse deosebite, pentru a documenta gruparea infracțională și toate ramificațiile ei din Germania, România și alte țări.

Reamintim că, pe 30 august 2020, a ajuns în Portul Constanța o navă ce transporta două containere, cu 40 de tone de produse nealimentare, trimise din Portul Latakya, Siria și care ar fi tranzitat Turcia. A doua zi, în urma unui control desfășurat pe baza ordonanțelor emise de procurorul de caz, în unul dintre cele două containere au fost descoperite, disimulate, 1.480 kg. de hașiș și 751 kg. de pastile de captagon (4.024.250 de pastile de captagon). Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro. Drogurile ar fi fost disimulate între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe. Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conțineau săpun. Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conținut ridicat de amfetamină.

Activitățile efectuate în cadrul operațiunii au fost desfășurată în cooperare cu D.E.A. -S.U.A. În prezent, se efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri.

În cadrul operațiunii, s-a beneficiat și de sprijinul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde