PERCHEZIȚII ÎN CONSTANȚA la CONTRABANDIȘTI DE ȚIGĂRI

526
PERCHEZIȚII ÎN CONSTANȚA la CONTRABANDIȘTI DE ȚIGĂRI - perchezitii-1596604554.jpg
Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente - DGPMB au efectuat un număr de 37 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.


În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări infracționale, al căror nucleu este reprezentat de doi frați, care au ca principală preocupare comercializarea de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetățeni moldoveni și deținute cu încălcarea dispozițiilor legale.


Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două "puncte de desfacere", poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița.


Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășoară la o garsonieră pe care o deține la parterul unui bloc din apropierea pieței, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă își fac apariția organele de poliție, îl anunță pentru a închide fereastra.


Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășoară într-un spațiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piața Reșița, în care funcționează aparent un amanet.  Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menționate mai sus se află în interiorul amanetului și vinde țigări de contrabandă pe fereastra ușii de acces în amanet, ceilalți stau afară în stradă și abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere țigări.


Totodată, cei aflați în afara amanetului asigură zona și îl anunță de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei stații de emise recepție) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție.


Activitatea de comercializare a țigaretelor se desfășoară și aici după un program strict, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigarete este de aproximativ 10 lei.


Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiza Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.


Imagine ilustrativă


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4604 secunde