PERCHEZIȚII de amploare la CONSTANȚA. Membrii unei grupări făceau trafic de droguri și persoane

1249
1
PERCHEZIȚII de amploare la CONSTANȚA. Membrii unei grupări făceau trafic de droguri și persoane - diicot1351791111-1375863031.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov , în colaborare cu ofițeri ai  B.C.C.O. Brașov,  I.P.J Brașov, Jandarmeria Brașov și B.C.C.O.  Mureș, Ploiești, Pitești, Constanța, efectuează, la această oră,  30 de percheziții la domiciliile unor persoane, suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unei grupări infracționale, specializată în șantaj, trafic de droguri și trafic de persoane, exploatate prin supunere la practicare prostituției. 


Există suspiciunea rezonabilă că, în intervalul 2010 – 2013, liderii grupării au atras în activitățile infracționale persoane aflate în anturajul lor sau chiar membri de familie și au reușit să creeze în plan local un pol de influență infracțională ce a generat în comunitatea locală o stare de temere și neliniște socială, în contextul în care atât liderii cât și aderenții erau cunoscuți ca având manifestări extrem de violente. 




Din materialul probator administrat până la această data, rezultă că gruparea astfel constituită, la care, în intervalul de referință, au aderat 16 persoane, a beneficiat totodată de sprijinul unuia dintre învinuiți, care nu a avut rezerve în a se implica în acțiunile de amenințare și violență exercitate de către membri grupării asupra persoanelor cărora li se percepea "taxă de protecție" sau care erau obligate să ofere diferite servicii în mod gratuit. Monitorizarea membrilor grupării, în intervalul martie – iulie 2013, a condus la conturarea modului în care aceștia au acționat atât pe linia traficului de droguri și a traficului de persoane. 


Astfel, s-a reținut că o parte a grupării s-a ocupat de introducerea pe teritoriul României a unor cantități de substanțe stupefiante, distribuite, ulterior, unor clienți de pe raza mai multor județe. Drogurile au fost achiziționate de suspecți în principal din Italia și introduse în țară fie de către aceștia, cu autoturismele ce le aparțineau sau autocarele societăților ce efectuează transport internațional, fie de membrii familiilor lor sau ale altor persoane aflate în același anturaj. Pe teritoriul Italiei ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care înlesneau achiziționarea drogurilor. 


Pe linia traficului de persoane, din probele administrate până la această dată, rezultă că membrii grupării, personal sau prin intermediul altor persoane în curs de identificare, au racolat persoane de sex feminin, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat prin diverse mijloace (inducere în eroare, amenințare și violență) să se prostitueze în folosul lor,atât pe teritoriul României – municipiul Făgăraș, cât și în străinătate, respectiv Elveția, Germania și Italia. 


De asemenea s-au conturat indicii că unii dintre învinuiți s-au implicat în activitățile de atragere a clienților (uneori prin rețelele de socializare, în special (Facebook) și colectare a sumelor de bani provenite din prostituție, sau au avut cunoștință  de activități similare desfășurate de alți membri ai grupării. 


La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov vor fi audiate 25 de persoane, urmând ca după finalizarea acestora,  să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 
Suportul tehnic și logistic a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații. 




Comentează știrea

Gim
7 august 2013
Ce credeți că va mai urma în meciul cu mincinoșii comuniști conduși de Victor Ponta?

Ce credeți că va mai urma în meciul cu mincinoșii comuniști conduși de Victor Ponta? http://modelulclaseipoliticetrimii.blogspot.ro/2013/08/ce-credeti-ca-va-mai-urma-in-meciul-cu.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde