Percheziții de amploare la CONSTANȚA, în mai multe dosare de evaziune și spălare de bani. 1,3 MILIOANE EURO PREJUDICIU

705
Percheziții de amploare la CONSTANȚA, în mai multe dosare de evaziune și spălare de bani. 1,3 MILIOANE EURO PREJUDICIU - lala14376374811479468220-1500445800.jpg

Articole recomandate

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează mai multe percheziții, în această dimineață, în două dosare de evaziune fiscală și spălare a banilor. Descinderile au loc în Constanța, Mureș și Cluj. Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova efectuează, miercuri dimineață, două percheziții la domiciliile din Constanța a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, activitatea infracțională s-a derulat în perioada 2013 - 2015, anchetatorii spunând că cei în cauză ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

"În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Totodată, persoanele care dețineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip 'fantomă' din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare", arată sursa citată.

Bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro în baza facturilor emise de firmele "fantomă", constând în impozit pe profit neconstituit, sumele de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor fiind în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Trei mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Perchezițiile sunt efectuate împreună cu Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul IJP Prahova și IJP Constanța.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș efectuează, miercuri dimineața, 30 de percheziții în județele Mureș și Cluj, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 250.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), la percheziții participă 58 de polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Mureș și Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

"Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2013 - august 2016, reprezentanții unui agent economic din județul Mureș ar fi efectuat tranzacții comerciale fictive cu 14 societăți din județele Mureș și Cluj, valoarea livrărilor ridicându-se la peste 2.750.000 de lei. În fapt, societatea din Târgu Mureș ar fi creat un circuit în care ar fi fost angrenate societăți de tip 'fantomă', prin care ar fi obținut deduceri fiscale ilegale", se arată în comunicatul IGPR.

Potrivit IGPR, în urma perchezițiilor vor fi puse în aplicare 19 mandate de aducere, persoanele respective urmând să fie conduse la audieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.6337 secunde