PERCHEZIȚII DE AMPLOARE. Escrocii care acționează prin metoda "Accidentul", luați pe sus de mascați

239
PERCHEZIȚII DE AMPLOARE. Escrocii care acționează prin metoda

Articole de la același autor

Peste 70 de polițiști au efectuat în această dimineață 5 percheziții, în județele Argeș și Gorj, precum și în municipiul București, fiind puse în executare 3 mandate de aducere. Activitatea coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov vizează persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 60.000 de lei prin înșelăciuni prin metoda ,,Accidentul’’.


Din grupare fac parte pușcăriași și complici aflați în libertate.

"Cei în cauză s-ar fi prezentat victimelor cu funcții oficiale și le-ar fi adus la cunoștință faptul că o rudă a lor sau o cunoștință ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare.

Sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau  companii de servicii financiare prin transfer de bani. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 60.000 de lei", se arată într-un comunicat remis de polițiști.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracțiune, Poliția Română vă recomandă:

Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calități oficiale.

Nu oferiți date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.


Reamintim că, în caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări. De asemenea, atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.


Notați numărul de telefon de pe care ați fost contactat sau de la care ați primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă și păstrați atât apelurile cât și mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care ați fost deja prejudiciați.

În cazul în care sunteți martorul unei infracțiuni sau victima acesteia, rețineți cât mai multe detalii și apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4113 secunde