€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE! 21 DE PERSOANE, CONDUSE LA AUDIERI

Ştire online publicată Joi, 29 Martie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Polițiștii bucureșteni efectuează, joi, șapte percheziții domiciliare într-un dosar privind fraude cu asigurări, 21 de persoane urmând să fie conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), descinderile au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și șantaj.

"Din investigațiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracțional nestructurat s-ar fi specializat în fraudarea societăților de asigurări, prin obținerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA). Din probele administrate în cauză s-a concluzionat că membrii grupului ar fi acționat după un scenariu prestabilit și, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceștia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, și-ar fi pus la dispoziție propriile mașini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ar fi săvârșit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere, pentru a obține sumele ilicite.

Din primele estimări a rezultat că prejudiciul cauzat societăților de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.

Cele 21 de persoane vizate de anchetatori vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7259 secunde