PERCHEZIȚII ALE DIICOT CONSTANȚA, LA UNIVERSITATEA MARITIMĂ

2635
2
PERCHEZIȚII ALE DIICOT CONSTANȚA, LA UNIVERSITATEA MARITIMĂ - umc-1463659850.jpg
Percheziții la Constanța, în cazul unui grup infracțional organizat care ar fi prejudiciat statul cu peste patru milioane de lei. Surse din cadrul anchetei au precizat că descinderile au vizat un birou din cadrul UMC. "Nimic din tot ceea ce se vehiculează nu are nici o legătură cu activitatea universității", a fost punctul de vedere al rectorului Universității Martimie Constanța. 


Grupul infracțional s-ar fi ocupat cu evaziune fiscală, complicitate la eveziune și spălare de bani. 40 de percheziții au fost făcute la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din București, Constanța, Brăila, Ilfov, Călărași și Giurgiu. 


"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 – 2011 membrii grupului infracțional au creat un mecanism fraudulos ce a constat în înregistrarea în evidențele contabile ale unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate achiziția și comercializarea de cereale, a unor facturi fiscale fictive, prin interpunerea scriptică a unor societăți de tip "conductă" și a unui număr de opt societati comerciale de tip "fantomă". Contravaloarea facturilor era achitată prin transfer bancar din contul societăților beneficiare către conturile celor 8 firme "fantomă" sumele de bani fiind retrase în numerar, în baza unor borderouri fictive. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că cele opt societati comerciale nu au functionat la sediile sociale declarate, nu au deținut logistica necesară derularii unor tranzacții cu cereale, nu au avut salariați, mijloace de transport, utilaje, spații de depozitare și nu au depus declaratii fiscale", se arată într-un comunicat emis de DIICOT. 


Valoarea prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului este în sumă de 4.514.410 lei. La acțiuni au participat și ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Constanța, București și Brăila. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, cu suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.



Comentează știrea

fani
19 mai 2016
UMC

Acest rector ne crede la fel de inteligenti ca si profesorasii ce l-au ales in unanimitate ! Birourile perchezitionate erau "inchiriate " dela D-l. , intamplator, rector.

mihai
19 mai 2016
era si timpul

sa intelegem ca panait nu mai este protejat de securitate? daca nu ar fi fost protejat, era de multa vreme la beci la cate fraude a facut in umc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6088 secunde