Percheziție la Constanța în dosarul spălării de bani de la FC Petrolul

299
1
Percheziție  la Constanța  în dosarul spălării de bani de la FC Petrolul - perchezitielaconstantaindosaruls-1416934367.jpg

Articole de la același autor

Descinderi de amploare, ieri dimineață, în București și în șase județe, printre care și Constanța pentru destructurarea unei grupări infracționale acuzate de evaziune fiscală și spălare de bani, în scopul finanțării Clubului de Fotbal Petrolul din Ploiești.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizate și Terorism (DIICOT) Ploiești au organizat 25 de percheziții, în Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și municipiul București. Acțiunea a fost declanșată în urma unei sesizări primite de la Direcția Generală Antifraudă, iar gruparea infracțională vizată numără 19 persoane.

"În cauză există suspiciunea rezo-nabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozitului pe profit). De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională cu clubul sportiv au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive", au precizat procurorii DIICOT. Prejudiciul cauzat se ridică, potrivit anchetatorilor la aproximativ 15,4 milioane de euro.

Ieri, în urma perchezițiilor, au fost conduse la sediul DIICOT Ploiești, în vederea audierii, 30 de persoane din mai multe județe. Printre cei duși în fața anchetatorilor s-au numărat și Dan Capră, finanțatorul clubului, și Marius Bucuroiu, directorul general al clubului. În Constanța, anchetatorii au descins la o singură adresă.  

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde