"Pentru pragul prejudiciului, la abuzul în serviciu, avem variante între zero și 400.000 de lei"

138

Articole recomandate

Florin Iordache spune că legile justiției vor fi gata în maxim două săptămâni. Președintele comisiei pentru modificările aduse legilor justiției a declarat pentru Libertatea că, în cazul valorii pragului pentru prejudiciului, în cazul infracțiunii de abuz în serviciu, sunt mai multe variante în discuție, între zero și 400.000 de lei, scrie în exclusivitate libertatea.ro


"Cei care au protestat au protestat în necunoștință de cauză și cu foarte multă dezinformare. Cele două critici se referă la numirea procurorilor, să o facă în continuare președintele. Noi, în proiectele de lege spunem că numirile și revocările la procurorii șefi le va face în continuare președintele, are posibilitatea de a respinge o singură dată", a spus Iordache, la Parlament.


El a precizat că, pe de altă parte, în cazul Inspecției Judiciare, se dorește să fie o instituție autonomă, nu în subordinea Ministerului Justiției, așa era în proiectul transmis de Tudorel Toader.

"Ne dorim ca Inspecția Judiciară să fie o instituție autonomă, să vedem cum facem ca această instituție să fie independentă, fără nicio ingerință politică", a mai explicat deputatul PSD.

Una dintre preocupările cele mai mare ale societății o reprezintă valoarea pragului de prejudiciu, în cazul abuzului în serviciu. Florin Iordache dă asigurări că se va ține cont atât de deciziile Curții Constituționale cât și de recomandările Comisiei de la Veneția.

"Nu știu ce valoare va avea acest prag, avem două decizii ale CCR, și Comisia de la Veneția. Acum avem mai multe variante, prag de la zero la 400.000, și sunt variante cu zece salarii, respectiv 19.000 de lei, cu 100.000 de lei, cu 200.000 de lei, cu 150.000 de lei, dar și o propunere care reformulează infracțiunea de abuz în serviciu, în concordanță cu obținerea unui folos. Adică, dacă ai obținut un folos pentru tine și familie, dacă ai ținut cont de o lege sau o ordonnață, este abuz în serviciu", a mai spus Iordache.

Președintele comisiei speciale care se ocupă de modificările legilor justiției a mai declarat că proiectul va fi finalizat cel târziu în două săptămâni, urmând a fi supus votului plenului.

Președintele Klaus Iohannis a criticat, recent, procedura de modificare a legilor justiției, despre care a afirmat că sunt "ciopârțite".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5114 secunde