€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Pensionarii Ministerului de Interne vor primi pensiile înainte de Paște

Ştire online publicată Luni, 02 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Afacerilor Interne afirmă că pensionarii de la Interne își vor primi drepturile cuvenite înainte de sărbătorile de Paște.


„Așa cum am fost informată de către conducerea Casei de Pensii a MAI, pensiile vor fi primite înainte de sărbătorile de Paște, după cum urmează: cei care au conturi bancare vor primi pensia în data de 5 aprilie, iar ceilalți vor primi în funcție de livrările făcute de Poșta Română”, a afirmat ministrul Carmen Dan, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Ministrul precizează că, în ultima perioadă, a primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne în care se reclamă faptul că taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului în curs încă nu au fost primite.


„După cum știți, numărul de pensionări, din ultimul an, a fost mult mai mare față de cel obișnuit, lucru care a dus la o schimbare majoră în ceea ce privește procedura de distribuire a taloanelor de pensie în acest prim trimestru din 2018. Dacă anul trecut s-a procedat, în condițiile legii, la achiziția directă a serviciilor de imprimare și împachetare a plicurilor, în 2018 a fost necesară, conform legislației în vigoare, o altă procedură de achiziție a acestor servicii, din cauza numărului considerabil mai mare de pensionari. Această licitație a fost realizată în luna ianuarie, imediat după alocarea bugetară”, menționează ministrul de Interne.
Ea adaugă că firma declarată câștigătoare a licitației organizată de către Casa de Pensii MAI a trimis toate taloanele la Poșta Română în vederea distribuirii lor către titulari.


„Așadar, în prezent, depinde de Poșta Română cât de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne ține legătura cu Poșta și cu firma câștigătoare a licitației ca totul să se urgenteze. De asemenea, este important de precizat că în toată această perioadă Casa de Pensii MAI a eliberat și eliberează în continuare adeverințe la solicitarea pensionarilor”, mai spune Carmen Dan.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7248 secunde