Pensionarii își dau averea de bună voie infractorilor

753
Pensionarii își dau averea de bună voie infractorilor - metodaaccidentul-1499593970.jpg
Pensionarii din Constanța continuă să fie păcăliți de escroci prin metoda Accidentul, în ciuda avertismentelor trase de polițiști. 


O femeie de 75 de ani a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat fiul ei și care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier. Ulterior, în discuția telefonică a mai intervenit o persoană, care s-a recomandat ca fiind avocat și a solicitat suma de 20.000 de euro pentru a găsi o rezolvare amiabilă a cazului. Femeia a oferit unei femei 1.500 de lei, 1.000 de euro și un ceas de mână din aur. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 7.500 de lei.


În week-end, o altă femeie de 75 de ani, a sesizat polițiștii Secției 2 după ce a fost înșelată prin aceeași metodă. Victima a primit un apel pe telefonul fix, fiind sunată de o femeie care s-a recomandat avocat și care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație. Persoana în vârstă a oferit suma de 5.000 de lei unei persoane de sex masculin care aștepta în fața blocului unde locuiește.


De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 3 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 62 de ani, care a sesizat faptul că a fost la un pas să fie înșelat în urma unui apel pe telefonul fix. Acesta a fost apelat de o voce masculină necunoscută, care i-a cerut o sumă de bani pentru a interveni în rezolvarea unui accident rutier produs de fiul lui. Bărbatul s-a întîlnit în fața blocului cu o femeie necunoscută, având suma de 10.000 de lei în mână, dar pentru că i s-a părut suspect comportamentul femeii a realizat că poate fi înșelat și a anunțat poliția.


În toate cauzele polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1046 secunde