Pensionară, fostă doctoriță, convinsă de un nigerian, din București, să îi trimită mii de euro

1701
Pensionară, fostă doctoriță, convinsă de un nigerian, din București, să îi trimită mii de euro - img1-1575538178.jpg
O pensionară în vârstă de 67 de ani, din Iași, a fost înșelată cu mii de euro de un nigerian de 32 de ani, stabilit în București, care se dădea drept investitor străin, scrie observator.ro



Povestea a început în luna mai a anului trecut, atunci când pensionara din Iași, fost medic, a început să converseze cu un nigerian în vârstă de 32 de ani, stabilit în București.


În scurt timp, pensionara a căzut în plasa întinsă nigerian. Tânărul se dădea drept investitor străin și îi spunea că vrea să vină în România să investească în cercetare.

"În urma investigațiilor s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei rețele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute care, în discuțiile purtate, s-ar fi prezentat sub diferite identități și profesii nereale, apoi, ar fi indus-o în eroare în scopul de a-i remite bani", se arată într-un comunicat al Poliției.


Între timp, nigerianul din București a început să caute și alte victime, astfel că a intrat în atenția polițiștilor.


În perioada în care polițiștii încercau să obțină cât mai multe probe, pentru a putea face percheziții și pentru a-l prinde pe nigerian, pensionara din Iași i-a trimis 6000 de euro.

După ce au obținut probe suficiente, polițiștii i-au făcut o vizită nigerianului 'cercetător'.

"În urma percheziției, au fost ridicate mai multe materiale de probă, iar în baza probatoriului, la data de 3 decembrie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iași", au precizat reprezentanții Poliției Iași.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1885 secunde