€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Penitenciarul Poarta Albă, printre cele mai vechi din țară, va fi extins. Sute de locuri pentru deținuți

Ştire online publicată Marţi, 24 Aprilie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Trei secții din cadrul Penitenciarului Poarta Albă au fost evacuate, susțin sindicaliștii din sistem, din motive de siguranță. De cealaltă parte, reprezentanții închisorii afirmă că este o reorganizare a secțiilor, deținuții fiind redistribuiți. În plus, în perioada următoare va fi demarată procedura pentru construirea unei noi clădiri pentru cazarea unui număr de aproximativ 300 de deținuți, asigură conducerea penitenciarului.

Închisoarea din județul Constanța nu este singurul penitenciar din țară despre care se vorbește că ar fi evacuat deținuți din anumite corpuri, din motive de siguranță.

„Discret, Administrația Națională a Penitenciarelor mai evacuează și alte corpuri de clădiri în alte penitenciare. Încă nu știm câte-s cu bulina roșie, dar la Penitenciarul Poartă Albă au fost evacuate trei secții mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranță. Batista pe care o ține pe țambal Tudorel Toader este una cât se poate de mare. Atât de mare încât acoperă câteva corpuri de clădire, vreo 20, care stau să se prăbușească prin diverse penitenciare”, afirmă reprezentanții Federației Sindicale din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, a confirmat că este vorba despre evacuări, însă motivul schimbărilor ar fi cu totul altul față de acuzațiile aduse de sindicaliști.

„Este vorba despre o reorganizare a secțiilor în funcție de regimul de detenție. Nu este vorba despre prăbușirea vreunei clădiri. Nu există niciun motiv de pericol pentru aceste evacuări. Secțiile au fost evacuate pentru redistribuirea deținuților pe secțiile de deținere în funcție de regimul de detenție. Într-adevăr, Penitenciarul Poarta Albă este printre cele mai vechi penitenciare din țară, construit în anul 1979. Au mai fost consolidate anumite corpuri. Clădirile sunt destul de vechi, dar niciuna care să stea să se prăbușească sau să pună în pericol siguranța deținuților”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Specialiștii din domeniu afirmă că, la finalul anului, este posibil să se înregistreze o creștere negativă a locurilor din penitenciare pentru deținuți, iar în acest sens sindicaliștii îl acuză pe ministrul Tudorel Toader că ține blocate proiecte de modernizare a unor anumite penitenciare.

Penitenciarul Poarta Albă ar urma să fie extins începând cu anul viitor, conducerea închisorii având în plan construcția de noi locuri pentru deținuți, prin fonduri europene.

„Mai mult decât atât, în perioada următoare urmează să fie construită o nouă clădire pentru cazarea deținuților, de aproximativ 300 de locuri. Face parte dintr-un proiect național de modernizare a penitenciarelor, iar finanțarea este din fonduri europene. În astfel de situații, legislația cere studii de prefezabilitate și fezabilitate, iar lucrările vor începe în anul 2019”, a mai adăugat Botezan.  

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6056 secunde