Pedepse cu executare în dosarul de corupție de la Oil Terminal!

397
Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus, astăzi, condamnarea la pedepse cu executare a celor patru persoane acuzate de fapte de corupție în legătură cu un contract ce urma să fie încheiat de SC Oil Terminal SA.

Ștefan Ene, fostul director general al SC Oil Terminal SA Constanța, judecat pentru trafic de influență, Octavian Iulian Natu, fostul director al SC Petrotrans SA, acuzat de complicitate la trafic de influență și la cumpărare de influență, și Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL București, judecat pentru cumpărare de influență, au fost condamnați la câte un an și patru luni de închisoare cu executare, pe când Marian Toma, director de producție al aceleiași societăți, acuzat de complicitate la cumpărare de influență, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 6 ianuarie 2011, Ene ar fi primit de la Mihai Moise aproximativ 40.000 de dolari pentru a-l convinge pe directorul general al SC Oil Terminal SA Constanța, Silviu Wagner, să aprobe încheierea unui contract prin care firma constănțeană să livreze pentru SC NAC Industrii SRL București reziduuri petroliere în condiții avantajoase. În luna martie 2011, cei patru au fost arestați, dar eliberați la trei zile de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2224 secunde