Pedeapsă redusă la jumătate în cazul unei execuții în stil mafiot

241
Pedeapsă redusă la jumătate în cazul unei execuții în stil mafiot - bamburictentativaomordediusimust-1360852217.jpg
Judecătorii au ajuns la verdictul final în dosarul penal intentat după tentativa de executare în stil mafiot a afaceristului constănțean Liviu Dorin Bamburic. 

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să reducă aproape la jumătate pedeapsa cu închisoarea pentru unul dintre inculpați, Daniel Lili Dediu, pentru că a colaborat cu oamenii legii într-un alt dosar penal, ca martor protejat. Drept pentru care, cei nouă ani de închisoare cu executare, la care-l condamnase Tribunalul Constanța în 2010, au fost reduși de magistrații instanței superioare la patru ani și șase luni cu executare, bărbatul fiind acuzat de complicitate la tentativă de omor calificat, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ceilalți doi inculpați, Grigore Nicolae Grigore (sau "Grig") și Dănuț Maricel Mustață, au rămas cu pedepsele inițiale (nouă ani și respectiv zece ani și șase luni de închisoare cu executare), căci instanța de judecată le-a respins recursurile.

xxx

Reamintim că, la mijlocul lunii ianuarie 2008, afaceristul Liviu Dorin Bamburic a fost împușcat cu nouă focuri de armă, în timp ce intra într-o scară de bloc din Tomis Nord, unde locuia prietena lui. Afaceristul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și a scăpat cu viață.

Cercetările au evidențiat, au susținut procurorii, că executarea în stil mafiot a fost comandată de un fost asociat, Dragoș Boștină, care ar fi plătit suspecților 40.000 de euro pentru uciderea constănțeanului. Fapta a fost dusă la îndeplinire de cei trei, care l-au urmărit pe Bamburic mai multe zile, iar pe trăgaci a apăsat, în ziua hotărâtă, Maricel Mustață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5222 secunde