Pe urmele infractorilor! Cele mai periculoase localități de la malul mării

789
Pe urmele infractorilor! Cele mai periculoase localități de la malul mării - fondpericollocalitati2-1569512044.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța are cele mai periculoase străzi și aici au loc cele mai multe furturi din județ! În schimb, sunt zeci de localități constănțene unde Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a notat un coeficient al infracționalității de… 0%.

Anual, polițiștii realizează analize ale infracționalității la nivelul fiecărui județ și inclusiv la nivelul fiecărei localități. În felul acesta, se constată unde au avut loc cele mai multe furturi, cele mai multe tâlhării, unde este nevoie de o intensificare a patrulărilor sau a activității de prevenire. E drept, însă, în realizarea respectivei analize, sunt luate în calcul numai furturile din societăți comerciale și tâlhăriile, raportate la numărul total al infracțiunilor de pe raza județului, într-un anumit interval de timp.

Cea mai recentă analiză la nivelul județului Constanța arată că fenomenul infracțional este în scădere. Astfel, media criminalității județene pe anul 2018 a fost de 16,68%. Un procent bun, dacă ținem cont, de exemplu, că în anul anterior a fost de 20,17%.

Cum era de așteptat, localitatea constănțeană cu cele mai multe infracțiuni pe metru pătrat este reședința de județ. Aici au loc, an de an, cele mai multe furturi, cele mai multe tâlhării și cele mai multe spargeri de societăți comerciale. Explicația e simplă: având în vedere concentrația mare a populației, spre "capitala județului" se îndreaptă și infractorii din tot județul. Consecința este faptul că, la nivelul municipiului Constanța, s-a înregistrat în 2018 un coeficient de criminalitate de 4.713,34%. Un procent impresionat, de zece ori mai mare față de următoarele clasate în topul prezentat în analiza IPJ Constanța: Medgidia și Năvodari, fiecare cu un coeficient al infracționalității de 407,77%. Din nou, diferența față de următoarele localități din listă este considerabilă, căci la Hârșova, situată pe locul al patrulea, a fost înregistrat un coeficient de 185,90%, iar la Mangalia - 155,91%.

De remarcat că, din rândul comunelor limitrofe reședinței de județ, cel mai ridicat coeficient al infracționalității este înregistrat la Agigea - 155,91%, în vreme ce Valu lui Traian are un coeficient de 29,98%, iar Cumpăna - 41,90%. Ovidiu are un procentaj mic, la categoria de oraș, de aproximativ 72%, semn că infractorii nu își pierd prea mult timpul cu furturi pe plan local, ci vin în municipiul Constanța.

v v v

Există însă și o serie de localități, în mediul rural, unde Poliția Constanța a constatat un coeficient de criminalitate de 0%. Este vorba despre 20 de localități și, potrivit formulei de calcul, aici nu au fost înregistrate, în 2018, nicio tâlhărie și niciun furt din societăți comerciale!

Lista cuprinde localitățile: Albești, Aliman, Bărăganu, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Grădina, Horia, Independența, Mircea Vodă, Ostrov, Pantelimon, Peștera, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor și Topalu. În aceste localități predomină furturile din gospodării.

Se impune subliniat că de respectiva analiză a infracționalității sunt obligați să țină seama, în primul rând, societățile comerciale, în momentul în care decid cum asigură paza sediilor și punctelor de lucru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4322 secunde