Pe urmele banilor murdari! Percheziții la o rețea de proxeneți care acționa pe filiera Constanța - Londra

542
Pe urmele banilor murdari! Percheziții la o rețea de proxeneți care acționa pe filiera Constanța - Londra - perchezitiiproxenetictaanglia-1574198657.jpg

Articole de la același autor

Cinci indivizi au fost reținuți în România, în urma unor percheziții realizate, ieri, în Constanța, Giurgiu și Ilfov, iar alți opt au ajuns în cătușe, în Anglia. Cu toții sunt acuzați că fac parte dintre amplă rețea de proxeneți, care racola tinere pe care le duceau în străinătate, unde ajungeau să se prostitueze. 


Procurorii DIICOT au descins, ieri dimineață, la 11 adrese din Giurgiu, Ilfov și Constanța. În paralel, alte șase percheziții au fost efectuate în Londra, Newcastle, Stoke on Trent și Norwich. Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări acuzate de trafic de persoane și proxenetism. 


Potrivit anchetatorilor, gruparea s-a format începând din 2017 și s-a tot dezvoltat de atunci, prin cooptarea de noi membri. 
"În perioada 2018 - 2019, activitatea infracțională s-a desfășurat în diferite regiuni din Marea Britanie. În fapt, s-a reținut că tinerele de naționalitate română proveneau în special din mediul rural, din familii fără posibilități materiale, aflate în stare de vulnerabilitate. Acestea au fost racolate de membrii grupării prin metoda loverboy, menită a asigura o dependență emoțională, dar și prin promisiunea unor câștiguri materiale importante", au relatat anchetatorii. 


Banii se achitau în conturi bancare, înaintea serviciilor sexuale 
Tinerele erau duse cu avionul în Anglia, iar pe aeroport erau așteptate de proxeneți, care din acel moment nu le mai scăpau din ochi. Tinerele locuiau în aceleași case cu ei, mergeau la hoteluri sau la locuințele clienților însoțite numai de oameni de încredere ai proxeneților. 


În încercarea de a face cât mai dificilă depistarea rețelei, clienții erau în general din altă localitate decât cea de reședință. Dacă plata serviciilor sexuale se făcea în numerar, banii erau luați de șoferi, nu de tinere, și predați liderilor grupării infracționale. 
"De asemenea, în cadrul anchetei s-a reținut că o parte dintre membrii grupării au avut doar rolul de a racola una sau mai multe tinere, care le deveneau iubite, în scopul de a practica prostituția, și le-au supravegheat", au mai arătat anchetatorii. 
Plata serviciilor sexuale se realiza în două modalități, numerar sau prin transferarea sumelor în conturile bancare deschise în Marea Britanie de către liderii grupării infracționale sau alți membrii, iar plata se realiza obligatoriu înainte de întreținerea relațiilor sexuale. 


XXX 
Reamintim că, săptămână trecută, o altă grupare de proxeneți români a fost destructurată, fiind realizate percheziții la 16 adrese din Londra, dar și din Iași și Constanța. În urma acțiunii respective, au fost arestați 14 bărbați și trei femei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7911 secunde