Pe 25 octombrie va fi Ziua Porților Deschise la instanțele și parchetele constănțene

245
Pe 25 octombrie va fi Ziua Porților Deschise la instanțele și parchetele constănțene - instantejudecatorie1-1350567196.jpg

La data de 25 octombrie, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, la instanțele și parchetele de la Constanța va fi Ziua Porților Deschise.


Consiliul  Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfășoare anual la data de 25 octombrie, zi cu o semnificație deosebită în care se sărbătorește și Ziua Europeană a Justiției Civile. "Scopul acestei acțiuni este de a face cunoscută în rândul cetățenilor activitatea instanțelor judecătorești, de a-i familiariza pe aceștia cu modul de desfășurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educații juridice și al realizării prevenției faptelor antisociale.

Totodată, se urmărește conștientizarea cetățenilor că instanțele de judecată desfășoară o activitate de interes public în folosul cetățenilor. În acest context, o deosebită importanță o are implicarea liceenilor și studenților care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral", precizează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al Tribunalului Constanța, judecător Lucian Lică.


Magistratul Lucian Lică mai precizează că, în limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu studenții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.316 secunde