€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Pe 25 octombrie va fi Ziua Porților Deschise la instanțele și parchetele constănțene

Ştire online publicată Joi, 18 Octombrie 2012. Autor: Camelia MIU - MITRIC
La data de 25 octombrie, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, la instanțele și parchetele de la Constanța va fi Ziua Porților Deschise.

Consiliul  Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfășoare anual la data de 25 octombrie, zi cu o semnificație deosebită în care se sărbătorește și Ziua Europeană a Justiției Civile. „Scopul acestei acțiuni este de a face cunoscută în rândul cetățenilor activitatea instanțelor judecătorești, de a-i familiariza pe aceștia cu modul de desfășurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educații juridice și al realizării prevenției faptelor antisociale.

Totodată, se urmărește conștientizarea cetățenilor că instanțele de judecată desfășoară o activitate de interes public în folosul cetățenilor. În acest context, o deosebită importanță o are implicarea liceenilor și studenților care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral”, precizează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al Tribunalului Constanța, judecător Lucian Lică.

Magistratul Lucian Lică mai precizează că, în limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu studenții.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9748 secunde