Pavăză în calea morții! Sens giratoriu, pe DN 39, la intersecția cu drumul spre Costinești

8865

Articole de la același autor

La intersecția dintre DN 39 și șoseaua comunală care duce spre Costinești au avut loc, în mod frecvent, accidente rutiere. Soluția este înființarea unui sens giratoriu, iar autoritățile locale și conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța au încheiat un protocol prin care se apucă de treabă: se speră ca până în vara lui 2021 mult doritul sens giratoriu să devină realitate!



În timpul sezonului estival, dar și iarna, mai ales la orele de vârf, traficul pe DN 39, spre și dinspre sudul litoralului este infernal. Iar pentru cei care vor să intre sau să iasă dinspre Costinești (pe DC 6) este un adevărat test al nervilor. De multe ori, o admit și reprezentanții autorității publice locale, se ajunge ca șoferii „să forțeze” intrarea în drumul național. De aici și până la producerea de accidente rutiere – unele soldate cu răniți și chiar mai grav, pierderi de vieți omenești – mai este doar un pas.

De aceea, au arătat reprezentanții Primăriei Costinești, este necesar un sens giratoriu în intersecția respectivă. „Este un sens giratoriu necesar, pe care încercăm să îl obținem de vreo trei ani. Este solicitat de toți locuitorii din comună. Este o zonă cu foarte multe accidente. Știm cu toții că traficul dinspre Agigea spre Mangalia și invers este intens, se circulă greu, astfel că cei care locuiesc sau se cazează în Costinești ies foarte greu în drumul național. Un sens giratoriu ar fluidiza traficul spre Costinești”, a precizat Ilie Vladu, administratorul public al comunei Costinești.

Luni, 11 februarie, între Primăria Costinești și Direcția Regională de Drumuri și Poduri a fost semnat un protocol cu privire la înființarea respectivului sens giratoriu. „Lucrarea nu ne aparține, ține de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța. În acest protocol au fost menționate obligațiile părților, în vederea înființării sensului giratoriu. Toată lucrarea va fi realizată cu bani de la bugetul Ministerului Transporturilor, obligația primăriei este de a emite certificatul de urbanism, autorizația de construire și să asigure iluminatul în zona respectivă, iar dacă intervin lucrări ascunse, poate afectarea unei conducte de apă, de canalizare, atunci primăria să suporte cheltuielile cu repararea respectivelor”, a mai explicat administratorul public Ilie Vladu.

Până în acest moment a fost demarată faza de proiectare, dar se speră că până la debutul sezonului estival sensul giratoriu va fi amplasat.

Mai mult, având în vedere că în zona respectivă sunt și stațiile pentru cei care folosesc transportul public pentru a ajunge la Mangalia și la Constanța, autoritățile publice locale speră să realizeze, în apropierea sensului giratoriu, o trecere de pietoni. „Zona este luminată, pe ambele sensuri ale lui DN 39, mai ales că sunt și stațiile de autobuz. Locuitorii care vor să ajungă la Mangalia trebuie să traverseze drumul național pentru a ajunge în stații, astfel că am luat în calcul și varianta realizării unei treceri de pietoni”, a arătat Ilie Vladu.

Accidente soldate cu morți și răniți, de-a lungul timpului

De-a lungul timpului, în intersecția respectivă au avut loc mai multe accidente soldate cu răniți sau morți. De exemplu, în 2011, în urma impactului dintre un BMW cu numere de Anglia și un Matiz, o persoană a murit, iar alte patru au fost grav rănite. Incidentul a avut loc pe fondul unei depășiri periculoase, pe fondul vitezei excesive. În vara lui 2018, un alt accident rutier s-a soldat cu mai mulți răniți. Accidentul a avut loc între un autoturism cu volan pe dreapta și un camion, iar în urma impactului, un tânăr de 17 ani a ajuns în comă la spital, iar alte două persoane cu politraumatisme și răni deschise. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2989 secunde