Patru persoane reținute! Dădeau spargeri pe bandă rulantă!

181
Patru persoane reținute! Dădeau spargeri pe bandă rulantă! - spargerelocuinta-1489933910.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și cei de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi din locuințe și din societăți comerciale. Patru persoane au fost reținute.

La data de 18 martie a.c., polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au surprins în flagrant delict trei bărbați, imediat după săvârșirea unei infracțiuni de furt dintr-o locuință, de unde au sustras aparate electrocasnice, cauzând un prejudiciu estimat la 9.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – martie a.c., cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, ar avea preocupări în domeniul furturilor din locuințe și din societăți comerciale.

Astfel,sâmbătă, 18 martie a.c., trei dintre bănuiți au fost surprinși în flagrant delict, imediat după comiterea unei infracțiuni de furt dintr-o locuință din județul Ilfov, unde ar fi pătruns prin efracție și ar fi sustras mai multe aparate electrocasnice.

Bărbații au fost imobilizați și conduși pentru audieri la sediul subunității, fiind reținute în sarcina acestora mai multe fapte:

La data de 7 februarie a.c., bănuiții ar fi pătruns fără drept într-o hală de depozitare a utilajelor din județul Ilfov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, printre care scule electrice, ciocane demolatoare, polizoare, o drujbă și o bormașină, prejudiciul total creat fiind de aproximativ 50.000 de lei.

La data de 20 februarie a.c., cei în cauză ar fi pătruns prin efracție la o adresă din sectorul 1 al Capitalei și ar fi sustras din punctele de lucru a două societăți comerciale bunuri în valoare de aproximativ 44.000 de lei ( rotopercutoare, laser rotativ, flex, aparat de sudură, polizor, bormașină, etc.).

La data de 10 martie 2017, bărbații ar fi pătruns în interiorul unui punct de lucru al unei societăți comerciale din județul Ilfov, de unde ar fi sustras mai multe bormașini, invertoare, aparate de sudură și un generator de curent, bunurile fiind evaluate la suma de 13.400 de lei.

În cursul zilei de astăzi, 19 martie a.c., polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora a fost depistat și condus pentru audieri la sediul subunității un al patrulea bărbat, care ar face parte din gruparea infracțională.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de furt calificat, cu patru bărbați în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2781 secunde