Patru persoane, între care doi copii, rănite grav în urma exploziei unei sobe

196
Patru persoane, între care doi copii, rănite grav în urma exploziei unei sobe - ambulanta-1354088860.jpg
Patru persoane, între care două fetițe în vârstă de 9 și 11 ani, au fost rănite grav, seara trecută, în urma exploziei unei sobe de teracotă dintr-o locuință al cărei proprietar a folosit combustibil la aprinderea focului, victimele fiind preluate de echipaje SMURD și transportate la spital.

Explozia a avut loc într-o casă de pe o stradă aflată în apropiere de centrul municipiului Arad, în timp ce proprietarul locuinței intenționa să aprindă focul în sobă.

Potrivit pompierilor care au intervenit, bărbatul a folosit o sticlă cu combustibil special pentru aprinderea focului.

"Se pare că după ce a stropit lemnele le-a lăsat așa și a revenit să aprindă focul după mai multe minute, timp în care în sobă s-au format vapori de combustibil. Când proprietarul a aprins chibritul, a avut loc o deflagrație, iar flăcările au ieșit violent pe ușa sobei, în apropiere fiind atât bărbatul, cât și două fetițe și o femeie, toți patru suferind arsuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleșca.

Potrivit sursei citate, bărbatul a scăpat și sticla cu combustibil din mână, ceea ce a provocat extinderea focului în încăpere. Pompierii au ajuns la locul exploziei înainte ca flăcările să se extindă în toată casa, astfel că a fost afectată doar o cameră de 30 de metri pătrați.

Cei două fetițe rănite în urma deflagrației au 9 și 11 ani, bărbatul are 50 de ani, iar femeia rănită are 78 de ani.

Potrivit medicilor SMURD care au ajuns la fața locului, fetița de 11 ani este în starea cea mai gravă, având arsuri pe aproximativ 80 la sută din suprafața corpului, însă toate cele patru victime au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3485 secunde