Patru mari companii au fost amendate, fiind acuzate de trucarea unor licitații

273
Patru mari companii au fost amendate, fiind acuzate de trucarea unor licitații - amenzidepeste101milioaneleipentr-1351754388.jpg

Consiliul Concurenței a amendat patru companii cu aproximativ 5,6 milioane de euro pentru trucarea a două licitații organizate de Transgaz Mediaș, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației privind o posibilă înțelegere între companii de a participa cu oferte trucate la licitațiile organizate de Transgaz SA în perioada 2009 - 2011, în vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale.

"Avem dovezi că aceste companii s-au înțeles asupra conținutului ofertelor pe care urmau să le prezinte la licitații, schimbând informații comerciale sensibile. Înțelegerile de trucare a licitațiilor reprezintă una dintre cele mai grave restricționări ale concurenței și conduc la achiziționarea, de către autoritatea contractantă, a unor lucrări mai scumpe.

În acest caz am colaborat cu DIICOT, care ne-a furnizat indiciile necesare pentru a declanșa investigația", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
 


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : 359 de amenzi în urma unei razii
Pagina a fost generata in 0.382 secunde