Patru avioane canadiene vor asigura poliția aeriană în zona Mării Negre

268
Patru avioane canadiene vor asigura poliția aeriană în zona Mării Negre - patru-1504199309.jpg
Ceremonia de certificare NATO a detașamentului canadian în vederea executării serviciului de poliție aeriană a avut loc, ieri, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Patru aeronave CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au sosit duminică, 20 august, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul canadian Air Task Force Romania este format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-18 Hornet, care vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană întărită în următoarele patru luni.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței. Forțele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.

Forțele Aeriene Regale Canadiene se află la a doua misiune în România, după cea executată în perioada aprilie-august 2014, în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și canadiene.

Dislocarea avioanelor RCAF în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4296 secunde