Patronul Polaris, Dumitru Martin, condamnat la 13 ani de închisoare în SUA

5106
10
Patronul Polaris, Dumitru Martin, condamnat la 13 ani de închisoare în SUA - 1111-1491634163.jpg
Dumitru Martin, patronul Polaris M Holdings, a fost condamnat definitv la 13 ani de închisoare pentru mită, de către un tribunal din Sacramento, California. În același dosar, Constantin Schiller, Marcelle Banaga și Anamaria Cruceru au pledat vinovați pentru complicitate la dare de mită. Ei își vor afla sentința în data de 11 mai 2017. Fiecare dintre ei riscă o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare, asta pentru că și-au recunoscut vinovăția în fața juriului. Dumitru Martin a primit o pedeapsă aproape dublă față de pedeapsa maximă pentru dare de mită, de 7 ani, dacă ar fi fost judecat în România. 


Totul a început în anul 2014, când atașatul legal al FBI în București a anunțat Divizia FBI din Sacremento că există informații potrivit cărora membrii familiei Martin caută să dea mită unui oficial militar al armatei SUA în schimbul unui contract al Guvernului american cu compania familiei Martin, Polaris M Holding. Contractele ar fi urmat să fie executate în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 


FBI Sacremento a folosit trei agenți sub acoperire în timpul investigației, iar autoritățile americane au beneficiat și de sprijinul a doi denunțători, ofițeri militari, care, în schimbul obținerii unor pedepse mai blânde, au ales să colaboreze cu autoritățile. Contractele erau de zeci de milioane de dolari, iar mita ajungea la 10%. Mai mult, Martin și angajații Polaris îi învățau pe americani cum să mascheze banii, dându-le mai multe variante de "albire" a banilor. 


În luna iulie 2015, FBI crease un cont bancar special pentru această tranzacție. Pe 19 septembrie, în contul FBI a intrat suma de 100.000 dolari de la Polaris, adică 10% din suma totală de 1 milion de euro, promisă ca mită. Banii au fost retrași și păstrați ca probă în dosar. Pe 1 decembrie 2015, Dumitru Martin a fost arestat pe aeroportul din San Francisco, în timp ce se întorcea de la New York. Acolo, se întâlnise cu agenții FBI sub acoperire pentru a discuta detaliile altor viitoare contracte. 


Juriul a stabilit pe 31 august 2016 că Dumitru Martin a mituit un ofițer din cadrul Travis Air Force Base din Fairfield pentru a-și asigura câștigarea unor licitații pentru a furniza containere și alte produse și servicii către baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. 


Constantin Schiller, Marcelle Banagași și Anamaria Cruceru și-au recunoscut vinovăția, distrugând astfel toată apărarea lui Dumitru Martin, care a susținut tot timpul că este nevinovat. Mai mult decât atât, aceștia au povestit anchetatorilor americani toate detaliile privind mituirea oficialilor americani.


Comentează știrea

fani
8 aprilie 2017
polaris

Pentru milioanele de euro furate cetatenilor orasului Constanta ,cand vor fi condamnati ?

sever
8 aprilie 2017
??????????????

nu este de mirare CA IDIOTI politici constanteni propun strângerea gunoaielor de catre elevi si "oameni de bine". adica haide-ti prostilor si strangeti cacatul ca firma POLARIS angajata oficiala si conducerea ei au furat milioane din banii vostri si nu mai sunt capabili sa faca treaba pentru care au fost platiti. sper ca excrocii condamnati de la polaris sa faca parnaie in USA ,nu aici cu regimul de detentie de care se bucura cretini genul BORCEA&CO.

MIHAI
8 aprilie 2017
CLANUL MARTIN

Din cand in cand apare la televiziunea locala seful clanului Martin care ne tine lectii de democratie , cinste si etica in afaceri . Ne referim la cel care , avand dosare penale in zeci de cazuri , a reusit sa devina prefect . A beneficiat de complicitatea organelor judiciare si a politiei , precum si a unor colaboratori devotati ca Petrescu Traian , rasplatit cu functia de sef al Agentiei de Protetia Mediului , unde s-a afirmat prin autorizatia data pentru construirea Mall - ului din Parcul Tabacarie si distrugerea unei portiuni importante din acest Parc ..La numirea in functie a contribuit si faptul ca acest mare specialist in toate si nimic , a reusit prin mijloace dubioase sa obtina dreptul de a repara Distrugatorul " Marasesti " de unde , impreuna cu alti hoti de teapa lui , inclusiv a amiralului din acea perioada , si-au insusit mari sume de bani . Cazul a fost musamalizat de catre PNL care a beneficiat si el de pe urma acestei afaceri . La scurt timp , familia mafiota cu complicitatea lui Petrescu s-a infiltrate ca actionarfi in firmele " Remarc " si le-a dus pe toate la faliment , rotunjind cifra firmelor falimentate de catre Martini la cca treizeci , fara sa plateasca salariatilor sumele cuvenite pentru asigurarile sociale . banda realizand castiguri mari prin bancruta frauduloasa . S-a asternut o tacere suspecta asupra acestor situatii si fapte , afacerile au continuat cu marele manager sportiv si parlamentar Eduard Martin , care a reusit sa monopolizeze activitatea de salubrizare in numeroase judete . Sesizarea facuta la politia municipal si apoi la cea judeteana s-a soldat cu inmormantarea dosarelor intocmite de asa zisele organe de ancheta . In final , Petrescu s-a ales cu valori importante materiale si banesti , inclusiv cu vila din Agigea si o constructie alaturata dar nefinalizata .Vila a fost sediul firmei Remarc Construct , care a facut lucrari gratuite pentru familia Martin si pentru alti stabi din perioada respectiva . Sa speram ca Justitia va face lumina in toate aceste cazuri , desi unele , au fost prescrise tot cu ajutorul organelor mituite de acesti banditi .

Nu conteaza
8 aprilie 2017
Corupție maxima

Banaga la puscariiiieeee. Jeguleeee.

Ctean
8 aprilie 2017
Golani

Asta este justitie nu ce le dau astia in romania , acolo nu se discuta.

cornel
8 aprilie 2017
asa da

in mai putin de un an de la mita si judecat, si condamnat definitiv - asa da. Nu mai spun ca pentru 100.000 dolari a luat 13 ani iar Voiculescu pt 60 milioane doar 3 efectivi .La noi treneaza procesele 5-10 ani, poate moare de batranete hotul

Ne fac altii
9 aprilie 2017
dreptate

O Familie de Mafioti, Lacomi, Hulpavi si Prosti care impreuna cu Familia mazare au nenorocit acest oras!

Piti
9 aprilie 2017
Incredibil

Bai cum mah sa tu duci tu in America sa dai spaga armatei americane ? Cata minte sa ai ? Nu-i nicio diferenta intre asta si aia de pe la sate care se duc sa fure, se fac manga si dupa aia adorm acolo... Da' intrebarea e cum naiba a ajuns asta sa conduca orasul... Voi va dati seama pe mana cui suntem ??? Si ca n-avem nici o sansa spre mai bine ?

PITI
9 aprilie 2017
GRESIT

PITI, SPAGA A DAT-O LA COGALNICEANU UNUI OFITER AMERICAN PENTRU A CASTIGA CONTRACTUL. FBI A DESCOPERIT TREABA. PE NOI NE DOARE IN CUR DE 100.000$. SUNTEM OBISNUITI CU MILIOANE. AMERICANUL FACE PARNAIE LA EL ACASA IAR GOLANUL NOSTRU O SA FACA CAM 3 ANI LA POARTA ALBA CU SERVITORI ,MANCARE DE COMANDA SI REGIM DESCHIS.ADICA O SA POATA SA-SI TRAGA SI NEVASTA.

sri si serviciile trebuiesc desfiintate
9 aprilie 2017
sri si serviciile tb desfiintate

Sri si serviciile trebuiesc desfiintate. Toate aceste lucruri s-au intamplat cu consimtamantul lor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9499 secunde