Patronii clubului Colectiv, audiați la Parchetul General

199
Patronii clubului Colectiv, audiați la Parchetul General - colectiv-1478165318.jpg

Articole recomandate

Patronii clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, au ajuns joi dimineața la sediul Parchetului General acolo unde au fost chemați pentru a li se aduce la cunoștință rezultatul expertizelor făcute de procurori în dosarul care a rămas la parchet.


În aceeași cauză urmează să ajungă la parchet și reprezentanții firmei care a livrat articifiile care au fost folosite în seara în care a avut loc incendiul. Dosarul Colectiv, partea care privește infracțiunile de omor din culpă și vătămare corporală din culpă, a fost trimis în judecată în luna aprilie. Din respectiva cauză au fost disjunse și alte dosare, unul dintre ele în privința lui Marian Moise, pirotehnistul rănit în urma incendiului. Acesta era angajat al firmei care a furnizat artificiile, iar în seara de 30 octombrie 2015 s-a ocupat de montarea lor în club. Astfel, alături de Marian Moise, se fac cercetări și față de celelalte persoane trimise în judecată.

"În ceea ce privește cauza disjunsă din dosarul "Colectiv", aflată în continuare pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, facem următoarele precizări: Procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de Moise Marian (aflat sub control judiciar), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă privind decesul a 64 de persoane și vătămarea corporală din culpă a 112 persoane, precum și pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În cauză se efectuează cercetări și față de persoanele trimise în judecată prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă față de alte 92 de persoane vătămate. Totodată, sunt efectuate acte de urmărire penală cu referire la toate faptele sesizate în cauză de către persoane vătămate ori alte persoane", anunța Parchetul General vineri, 28 octombrie, conform realitatea.net.

Reprezentanții Parchetului General susțin că în ancheta disjunsă au fost audiate până acum 40 de martori și victime, fiind ridicate și sute de documente medicale de la spitale din țară și din străinătate, locurile unde au fost tratați răniții din Colectiv. Procurorii care instrumentează dosarul au dispus 82 de expertize medico-legale, fiind cerute și primite înscrisuri de la autorități din țară în acest caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5226 secunde