Patriarhul Daniel, mesaj de ultimă oră pentru diaspora

211
Patriarhul Daniel, mesaj de ultimă oră pentru diaspora - 03patriarhuldanie2d7774fafd19043-1534160564.jpg

Articole recomandate

Patriarhul Daniel a lansat un mesaj de ultimă oră pentru diaspora și comunitățile românești din jurul granițelor țării. 


Întărirea comunităților românești din jurul granițelor țării și din diaspora prin cultivarea unității și identității românilor reprezintă o prioritate pastorală a Bisericii Ortodoxe Române, a afirmat patriarhul Daniel, în mesajul adresat cu prilejul Duminicii migranților români (19 august 2018).

"În ultimul deceniu, nevoile spirituale ale românilor aflați departe de Țară au determinat Biserica Ortodoxă Română să aibă ca prioritate pastorală întărirea comunităților românești din jurul granițelor țării și din diaspora română, o realitate nouă care a căpătat o amploare nemaiîntâlnită în istoria poporului român. În acest sens, Patriarhia Română a cultivat unitatea și identitatea românilor prin înființarea de eparhii, protopopiate și parohii, precum și prin programe sociale, educaționale și culturale menite să răspundă concret solicitărilor venite din partea credincioșilor. Totodată, prin activitatea liturgică și pastoral-socială a ierarhilor și clericilor ortodocși români din străinătate, Biserica Ortodoxă Română se străduiește să edifice, deodată cu biserica din suflet, și lăcașuri de cult acolo unde există comunități românești, oferind astfel posibilitatea fiecărui român creștin ortodox aflat în străinătate să poată asculta sfintele slujbe în limba maternă, să se poată spovedi și împărtăși într-o biserică românească, păstrând astfel legătura cu Biserica Mamă din Țară", afirmă patriarhul Daniel, în mesajul transmis luni AGERPRES.

Patriarhul mulțumește tuturor celor din diaspora română care, "asemenea multor ctitori de biserici și mănăstiri, au susținut împreună cu românii ortodocși din țară, continuarea și finalizarea tuturor lucrărilor la Catedrala Națională, trăind astfel bucuria că sunt și ei "neam de voievozi", români iubitori de Hristos, ctitori de Biserică și de Neam".

"Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să dăruiască tuturor românilor aflați printre străini sănătate și mântuire, pace și fericire, dimpreună cu bucuria de a-și păstra totdeauna credința ortodoxă, unitatea de neam și spiritualitatea românească!", urează patriarhul.

Prima duminică după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost dedicată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa de lucru din 25-26 februarie 2009, tuturor românilor migranți, potrivit Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3738 secunde