€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Pățania incredibilă a unui constănțean: cum l-au lăsat RAR-ul și Poliția fără mașină

Ştire online publicată Marţi, 23 Iunie 2015. Autor: Andra RAFTU
Marian Peiu
Pățania incredibilă a unui constănțean: cum l-au lăsat RAR-ul și Poliția fără mașină - fondluptacubiroctratia-1434995767.jpg
Un bărbat din Constanța a simțit pe propria piele ce înseamnă să ai de-a face cu instituțiile rigide și pline de birocrație ale statului român. 


Pățania lui Marian Peiu a început în luna martie a acestui an, când și-a cumpărat din Germania un autoturism marca Mercedes Smart For Two. După ce a semnat actele, bărbatul a plătit asigurarea, impozitul către statul german și restul actelor necesare, totul în maximum 40 de minute. În momentul în care a ajuns în țară, Marian Peiu și-a dat seama că România chiar este țara tuturor posibilităților. 


De două luni, Peiu spune că trăiește un coșmar și nu își dorește decât să se trezească. La jumătatea lunii aprilie, acesta s-a dus la Registrul Auto Român pentru a-și înmatricula autoturismul. „Pe 14 aprilie am fost cu mașina la Registrul Auto Român ca să fac toate formele legale pentru a o înmatricula. A doua zi când m-am dus să ridic actele mi s-a spus că mașina e furată și că a fost anunțată poliție. A venit un domn de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și un agent de la Garda de Coastă. Mi s-a spus că în urma fișei de la RAR, mașina figurează ca fiind furată, astfel că mi-a fost reținută. Fără ordonanță de reținere sau un act legal. Mi-au luat cheile, actele, m-a pus ofițerul de la IPJ să stau în dreapta și a condus el până la sediul Gărzii de Coastă. Acolo am dat declarații și mi s-a întocmit un proces verbal cu privire la faptul că îmi rețin autoturismul. Pe 17 aprilie am fost contactat și mi-a spus că Interpolul a declarat că mașina nu este furată și că totul este o greșeală de serie și o să o primesc înapoi în cinci zile”, a declarat Marian Peiu.


Cercetat pentru tăinuire
A așteptat să fie contactat, însă în zadar, spune el. Peiu a făcut mai multe plângeri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în speranța că își va primi mașina mai devreme. El a precizat că dosarul lui în care era cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire i-a fost repartizat unui procuror care se afla în con-cediu, astfel că trei săptămâni a tot așteptat. 


„Pe 21 mai s-a dat ordonanță de la Parchet că mașina nu este furată și că sunt scos de sub urmărire penală pentru comiterea infracțiunii de tăinuire. M-au sunat de la Garda de Coastă că îmi returnează mașina și pe 4 iunie am fost la sediul lor, mi s-a făcut un proces verbal și trebuia să plec cu mașina. Când a fost reținută, avea număr de înmatriculare, asigurare, toate actele în regulă. Între timp au expirat. Atunci am întrebat cum o duc acasă? Și mi s-a ridicat din umeri. Am plătit o platformă, am luat mașina și am cerut actele. Răspunsul a fost halucinant: «Păi…nu-s la noi. Sunt la Parchet». Am fost la Parchet și am făcut o altă plângere ca să primesc actele”, a povestit Marian Peiu.


Nervi și bani aruncați de pomană
Când totul părea să se liniștească și lucrurile să se așeze pe un făgaș normal, situația a cunoscut o nouă întorsătură. Bărbatul s-a înarmat cu forță și pe 15 iunie s-a prezentat iar la RAR pentru a se putea bucura de achiziția făcută. „Am stat la coadă, mi s-au făcut poze și am așteptam să îmi dea mașina. M-am înșelat. Răspunsul a fost «Nu se poate…». Atunci am înnebunit și am întrebat ce nu se poate. Mi-au spus că mașina figurează ca fiind furată. I-am întrebat dacă au anunțat IPJ în acest caz și mi s-a răspuns că da. M-am gândit că va veni cineva și problema se va rezolva repede, dar m-am înșelat. De la poliție le-au răspuns că ei nu se mai întorc pentru mașina asta. Am sunat la Garda de Coastă și am vorbit cu agentul care s-a ocupat de caz. Mi-a zis că atunci fusese scoasă de Interpol și nu știe de ce apare iar ca fiind furată”, a spus indignat constănțeanul. 


Bărbatul a chemat o altă platformă ca să își ducă mașina acasă și este hotărât să nu renunțe. „Voi face o nouă plângere la Parchet și sper să se rezolve problema”, a mai declarat Peiu. În momentul de față, auto-turismul nu poate fi înmatriculat deoarece în evidențele Interpolului apare ca furată. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.864 secunde