Părinți cu copii, prinși la cerșit

171
Părinți cu copii, prinși la cerșit - parinticucopii-1566851160.jpg

Articole de la același autor

Nu trece o zi în care inspectorii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) să nu controleze litoralul, pentru a preveni fenomenul de cerșetorie și formele de abuz asupra copiilor.  


În acest weekend, echipele DGASPC au preluat de la sediul Poliției Costinești, o mamă, împreună cu doi copii în vârstă de zece și 11 ani care a fost depistată cerșind. Femeia este din Cumpăna, fapt pentru care Direcția a deschis, deja, o anchetă socială și a legătura cu Primăria din localitate și serviciul de asistență socială care monitorizează cazul. În funcție de rezultatul verificărilor, se vor lua măsurile necesare în interesul superior al copilului. 


Tot în acest final de săptămână, în Mangalia au fost depistați un băiat în vârstă de 13 ani și mama acestuia care vindeau scoici. Și acest caz a intrat în atenția DGASPC Constanța. În Satul de Vacanță, în schimb, a fost depistată o minoră în vârstă de 14 ani care vindea flori. Copila este din Constanța și în cazul ei a fost instituită măsura de protecție într-un centru rezidențial. 


Specialiștii DGASPC Constanța au deschis o anchetă și au luat legătura cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. 


Menționăm că verificările pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei și a formelor de abuz asupra copiilor vor continua în weekend-ul următor. În fiecare noapte, echipele mixte formate din reprezentanții DGASPC Constanța, Poliției și asistenții sociali din cadrul primăriilor respective vor merge în teren.


Cetățenii care întâlnesc astfel de situații sunt rugați să anunțe Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau DGASPC Constanța, apelând Telefonul Copilului 0241.983, număr disponibil non-stop și gratuit. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.627 secunde