Parfumuri contrafăcute și țigări de contrabandă descoperite de polițiști

260

Articole de la același autor

Ofițerii Gărzii de Coastă au organizat o acțiune, în noaptea de marți spre miercuri, în zona Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche și au descoperit mai multe nereguli.

Potrivit anchetatorilor, oamenii legii au verificat un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit ascunse în compartimentul aflat lângă roata stânga față, mai multe pungi din plastic care conțineau 101 flacoane cu parfum de diferite gramaje și mărci. În urma cercetărilor a reieșit că bunurile îi aparțin unui bărbat de 57 de ani, din Tulcea. Acesta le-a spus oamenilor legii că a cumpărat parfumurile din Istanbul cu suma de 250 dolari USD și nu are niciun act.

Cosmeticele în valoare de 1.435 de lei au fost confiscate, iar ofițerii Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, oamenii legii au mai descoperit în bagajele șoferului 240 de pachete cu țigarete netimbrate marca "Ashima". Bărbatul de 60 de ani, cetățean turc, a precizat că a cumpărat țigările dintr-un bazar. Mai mult, în bagajele acestuia au mai fost descoperite 40 de perechi de încălțăminte sport, ce purtau semne distinctive ale unei mărci cunoscute care erau susceptibile a fi contrafăcute.

"Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de țigarete evaluată la 2.400 lei și încălțămintea sport, în valoare de aproximativ 3.200 lei, urmând să facă cercetări sub aspectul săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și sancționată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, respectiv «punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate», faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată", au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Mașină de Bulgaria,  cu acte false
Pagina a fost generata in 3.2011 secunde