Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei

156
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei - procurorulgeneral-1534259233.jpg

Articole recomandate

Parchetul general a confirmat, marți, preluarea dosarului privind violențele din 10 august din Piața Victoriei de la Parchetul Militar, pentru cercetarea unitară a evenimentelor, după ce au fost depuse plângeri penale împotriva ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, prefectului municipiului București, Speranța Cliseru, conducerii Jandarmeriei Române și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. La data de 11 august 2018, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu și neglijență în serviciu, arată Parchetul.


"Precizăm că dosarul preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, care a constatat din imaginile prezentate în spațiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare", arată Parchetul într-un comunicat.


În acest dosar au fost înregistrate până în prezent un număr de 126 de plângeri penale și au fost audiate 74 de persoane.


"Menționăm că în perioada 15 - 17 august  2018,  în dosarul penal constituit  la nivelul Secției Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunțuri. Activitatea se va desfășura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, strada George Georgescu  nr. 3 , sector 4, București", mai spune Parchetul General.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8548 secunde