PARCAREA LA CONSTANȚA / Apel de la autoritățile din municipiu, către șoferi

1716
PARCAREA LA CONSTANȚA / Apel de la autoritățile din municipiu, către șoferi - 14-1568896893.jpg

Articole recomandate

Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că încurcă circulația pietonilor. Conducătorii auto ignoră cu bună știință marcajele rutiere care specifică interzicerea staționării și parcării în zona respectivă. 


Pe strada Mircea cel Bătrân, de exemplu, multe mașini sunt parcate pe trotuare, chiar în zonele hașurate care indică tocmai faptul că accesul este interzis. 


Din păcate însă, astfel de situații se întâlnesc în tot orașul. Cei care au de suferit, de fiecare dată, sunt pietonii care fac slalom pentru a ajunge la destinația dorită din cauză că locurile special amenajate pentru ei sunt ocupate de unul sau mai multe autoturisme.


"Facem un apel către șoferi să parcheze doar în locurile special amenajate pentru ei, pentru ca mașinile parcate pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța. Conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație vor fi sancționați potrivit normelor legale în vigoare. Conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările și completările ulterioare, privind circulația pe drumurile publice "se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)", anunță Primăria Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4298 secunde