Paradisul cocainei pe litoralul românesc. "Nu deschideți pachetele, vă puteți pune în pericol viața!"

2705

Articole de la același autor

Tot litoralul fierbe de mai bine de 48 de ore. Zeci de pachete cu cocaină au fost aduse de valuri la mal, pe plaje, din Nord, de la Vadu și Corbu, până în sud la Cap Aurora și Vama Veche. Captura este de sute de kilograme și cele mai multe colete au fost găsite de localnicii ieșiți la plimbare pe malul mării sau de pescari.


În week-end, s-a dat alarma în tot județul Constanța. Stațiunile au fost împânzite de polițiști care au luat la pas plajele de la un capăt la altul, pentru a identifica și recupera eventualele pachete cu droguri ajunse la mal și răspândite peste tot.
Semnalul a fost dat sâmbătă dimineață, când, pe plaja Vadu, un localnic a observat câteva pachete ciudate. 


Echipele de poliție ajunse la fața locului au constatat că este vorba despre pachete cu conținut suspect și le-au transportat la sediul DIICOT Constanța. Ulterior, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a transmis un avertisment către populație. "Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%) ce pot pune în pericol viața! În momentul de față, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operațiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea DIICOT", este mesajul dat de oamenii legii.


Operațiuni fără precedent, pe tot litoralul
În cursul zilei de sâmbătă, astfel de pachete au fost găsite de-a lungul întregului litoral, la Năvodari, în Cap Aurora, 23 August, Tuzla și Agigea. Peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi au fost mobilizați în toată zona costieră. La căutări au participat și două elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne, 14 ambarcațiuni ale Poliției de Frontieră, dar și scafandri și numeroși polițiști cu câini antrenați să miroasă droguri. Numeroase pachete au fost recuperate chiar din mare, unde au fost observate plutind. În total, în noaptea de 5 aprilie și sâmbătă, 6 aprilie, au fost depistate și ridicate 131 de kg de droguri.
Duminică, acțiunea a continuat și alte colete au ajuns la mal, pe plaja din Faleză Nord Constanța, în Eforie, la Costinești și în 23 August. La Olimp, a fost găsită o vestă de salvare, iar într-unul din buzunare era un pachet cu cel puțin un kilogram de cocaină.


Peste o tonă de droguri, pierdută pe ape
În prezent se fac cercetări coordonate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Oamenii legii presupun că drogurile ar face parte din transportul eșuat la finalul lunii martie pe plaja dintre Sulina și Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Week-end-ul trecut, polițiștii au capturat peste o tonă de cocaină care se afla într-o barcă răsturnată în apropierea localității Sulina. Primele indicii că ar fi vorba despre un transport uriaș de droguri de mare risc au apărut în noaptea de 21 spre 22 martie, când, într-o parcare de pe marginea drumului, tot în județul Tulcea, a fost găsit un pachet cu cocaină, pe care se pare că traficanții l-ar fi uitat la fața locului, după ce au descărcat două tiruri.


Ulterior, a fost depistată și barca avariată, plină cu colete sigilate, conținând un praf alb. Analizele efectuate în laboratorul BCCO Constanța au confirmat că era vorba de cocaină. Două persoane au fost arestate preventiv ulterior, iar echipele de cercetări, formate din procurori DIICOT – Structura Centrală, ST Constanța și BT Tulcea, precum și polițiști de la combaterea criminalității organizate, au conturat un cerc de suspecți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4724 secunde