Paradă militară și torțe aprinse, de 1 Decembrie, la Constanța

495

Articole de la același autor

Constănțenii sărbătoresc Ziua Națională a României cu o paradă care va reuni toate structurile militare din regiune. Copiii vor avea ocazia să vadă echipamentele instituțiilor statului, apoi, cu toții suntem invitați la un ospăț cu mâncarea noastră tradițională – fasole cu cârnați. La lăsarea serii, nu trebuie să lipsiți de la defilarea cu torțe aprinse pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.


Ziua Națională este un prilej de cinstire a memoriei tuturor românilor care în timpul Războiului pentru Reîntregirea Neamului și-au dat viața pentru țară, pentru statul național, independent și unitar al românilor. Cu toții ar trebui să ne înclinăm cu adâncă recunoștință în fața jertfei eroilor Armatei României din timpul celor două războaie mondiale și, totodată,  să aducem pios omagiu de recunoștință eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan și pe timpul executării misiunilor de pe teritoriul național.


În acest context, activitățile organizate de Primăria Constanța, împreună cu Instituția Prefectului Județul Constanța și Comandamentul Flotei de Ziua Națională a României debutează duminică, de la ora 8.30, când va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, din Cimitirul Central.
Parada va începe la ora 10.30, în fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul "Regina Maria". Ulterior, tehnica militară va fi expusă publicului timp de două ore pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, sub supravegherea Jandarmeriei Române.


Meniu de sărbătoare în parcuri
Pentru a vă mai încălzi, de la ora 11, sunteți așteptați cu toții la o porție de iahnie cu cârnați și la un spectacol susținut de artiști îndrăgiți. Cazanele vor fierbe și grătarele vor sfârâi în mai multe locații din Constanța, în Parcul Tomis II, în Piațeta "Badea Cârțan" la Pavilionul pensionarilor, în zona CET la Pavilionul pensionarilor, în parcul de la Gară și în Piațeta Far. Cei care țin post nu trebuie să-și facă griji, pentru că există meniu de post, precum și meniu pentru musulmani.


Iar, de la ora 17.30, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu va avea loc retragerea cu torțe a militarilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : România de la Alba Iulia
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Noi suntem români, înainte de toate!
Pagina a fost generata in 1.2855 secunde