Pandemia de coroanvirus se extinde pe toate continentele. Catastrofă în Malawi

Miercuri, 25 Martie 2020, 16:29
466
Pandemia de coroanvirus se extinde pe toate continentele, însă statul african Malawi nu a raportat până acum niciun caz. În ciuda acestui fapt, președintele Peter Mutharika a declarat stare de catastrofă din cauza coronavirusului pentru a împiedica apariția vreunui caz în Malawi, informează digi24.ro.


În prezent, toate unitățile de învățământ, publice sau private, sunt închise din data de 23 martie.


Guvernul a interzis orice fel de adunări publice peste 100 de persoane, aici fiind incluse și nunțile, înmormântările sau slujbele religioase. Forțele de ordine din Malawi sunt prezente pe străzi pentru a impune restricțiile dictate de guvern.


Nu există cazuri confirmate de coronavirus în Malawi, potrivit autorităților locale, care au dispus verificarea temperaturii tuturor oamenilor care intră în țară pe la granițe sau prin aeroporturi.


"Douăsprezece persoane care au arătat semne și simptome ale bolii au fost testate și rezultatele au fost negative", a spus Joshua Malango, purtător de cuvânt al ministerului Sănătății.


Deși nu există cazuri confirmate, există pe plan local suspiciunea că acestea nu sunt descoperite.


Malawi este una dintre cele mai slab dezvoltate țari din lume, cu un Produs Intern Brut de doar 7 miliarde de dolari, iar o epidemie i-ar afecta economia deja fragilă.


Cu toate acestea, statul african are multă experiență când vine vorba de crizele din domeniul sănătății, având în vedere incidența cazurilor de HIV în rândul populației în ultimi zeci de ani. În ciuda progreselor făcute, Malawi are în continuare una dintre cele mai ridicate rate de răspândire a virusului HIV din lume. Există temeri în comunitatea medicală mondială că bolnavii de HIV ar putea fi mai vulnerabili în fața noului virus.


Pagina a fost generata in 0.3833 secunde