Pentru un container cu parfumuri din China

Șpagă de 37.000 de euro în Portul Constanța

993
Șpagă de 37.000 de euro în Portul Constanța - spagacopy-1334073450.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție București au dispus trimiterea în judecată a trei bărbați, dintre care un olandez de origine turcă, într-un dosar privind traficul de influență.

Astfel, Vedat Vurgun, cetățean olandez de origine turcă, este acuzat de cumpărare de influență, Mihai Lambadarie - de complicitate la cumpărare de influență, iar Eugen Grosu de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, în intervalul noiembrie - decembrie 2009, Eugen Grosu a pretins 37.000 de euro, de la Vedat Vurgun, pentru a interveni pe lângă funcționarii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud - Agigea, pentru a nu verifica un container sosit din China, în august 2009, în Portul Constanța Sud - Agigea. Containerul conținea parfumuri contrafăcute, etichetate Jean Paul Gaultier și Hugo Boss; în declarația vamală de import se menționa că în container s-ar fi aflat manechine din plastic.

Din banii pretinși, Eugen Grosu a primit 28.500 de euro și 800 de lei, în trei tranșe, prin intermediul inculpatului Mihai Lampadarie.

Potrivit anchetatorilor, cei trei făceau parte dintr-un grup infracțional format specializat în trafic cu produse de lux, și în special cu parfumuri. Aduceau produsele din țările asiatice, fiind destinate statelor din UE. Mai mult, se pare că gruparea din țara noastră era de fapt o ramură a unui grup infracțional internațional, coordonat de Alibeyogullari Vahdet, cetățean olandez de origine turcă.

Până în prezent, oamenii legii au stabilit că, în total, au fost introduse în țara noastră, în perioada 2009 - 2010, patru containere cu parfumuri. La intrarea în țară, mărfurile erau declarate în tranzit, formalitățile vamale fiind efectuate la un birou vamal de interior, unde erau prezentate documente ale unor societăți comerciale tip "fantomă", care figurau ca beneficiari ai importurilor. Mărfurile erau apoi depozitate în spații puse la dispoziție de către alți membri ai grupării. Cercetările sunt continuate de procurori, în cazul celorlalți membri ai grupării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Polițiștii infractori vor să fie liberi
Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bubuie tobele în portul Constanța
Pagina a fost generata in 0.7188 secunde