"Păcatele" motocicliștilor și bicicliștilor, pe șosele! Cum pot fi prevenite accidentele

253

Articole de la același autor

Odată cu încălzirea vremii, crește numărul motocicletelor și bicicletelor aflate în trafic pe șoselele din Constanța. Tocmai de aceea, polițiștii atrag atenția atât șoferilor, cât și celor "motorizați" pe două roți, că accidentele în care sunt implicate aceste vehicule pot fi fatale!



"Donatori de organe" - astfel sunt numiți pasionații de motociclete. Mai în glumă, mai în serios, este o realitate că accidentele în care sunt implicați aceștia sunt dintre cele mai grave, iar consecințele pot fi dintre cele mai serioase. Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, pe parcursul lui 2019, pe șoselele din județul nostru au avut loc 51 de accidente în care au fost implicate motociclete, în urma cărora au murit 3 motocicliști.

Având în vedere că temperaturile sunt în creștere și se așteaptă o creștere a numărului participanților la trafic pe două roți, polițiștii atrag atenția că se impune respectarea unor reguli preventive. Astfel, șoferilor li se recomandă ca înainte să deschidă portierele, să se asigure că din spate nu trece o motocicletă, să acorde o atenție sporită la schimbarea direcției de mers și mai ales, atunci când sunt depășiți, să nu mărească viteza de deplasare și să circule cât mai aproape de marginea din dreapta drumului. În ceea ce îi privește pe motocicliști, acestora li se atrage atenția să nu se deplaseze între benzile de circulație, să nu iasă pe teren fără căștile de protecție omologate și să nu facă "slalom" printre vehicule.

Intersecțiile, principalele zone unde sunt accidente cu biciclete

"Pe zi ce trece, bicicleta câștigă tot mai mulți adepți, însă, indiferent de vârstă, aceasta trebuie utilizată corect pe drumurile publice. Ca urmare a lipsei de precauție, tot mai mulți bicicliști cad victime ale accidentelor de circulație", au transmis reprezentanții Poliției. "Nesemnalizarea și neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcției de mers, în special spre stânga și la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie principalele cauze ale evenimentelor rutiere datorate bicicliștilor. Majoritatea accidentelor cu bicicliști se produc în mediul urban, în zona marilor intersecții, ca urmare a neacordării de prioritate la trecerea altor autovehicule, a tranzitării pe culoarea roșie a semaforului, precum și ca urmare a nerespectării semnificației indicatoarelor", au mai arătat polițiștii.

De precizat că anul trecut pe șoselele din județul Constanța au avut loc 64 de accidente în care au fost implicate biciclete, în urma cărora au fost înregistrate trei decese.

În consecință, polițiștii le atrag atenția constănțenilor să nu iasă pe stradă cu bicicletele fără frâne eficiente, fără sistem adecvat de direcție și avertizare sonoră. "Este interzis bicicliștilor să circule fără să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescente - reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă; să circule pe alte benzi decât cea de lângă bordură sau acostament, cu excepția cazurilor în care, înainte de intersecție, trebuie să se încadreze regulamentar pentru virajul la stânga", au transmis polițiștii.



Trei morți în accidentele cu motociclete din 2019


Reamintim că, anul trecut, pe șoselele din Constanța au avut loc accidente mortale în care au fost implicate motociclete. De exemplu, aproape se împlinește anul de când o judecătoare a murit, după ce a fost rănită grav, pasager fiind pe o motocicletă condusă de un polițist. Accidentul a avut loc în centrul municipiului, la intersecția dintre străzile Mihai Viteazu și Constantin Brătescu. Impactul a fost atât de puternic, încât motocicleta a luat foc.

Un alt accident teribil, în urma căruia au murit doi tineri, a avut loc în septembrie. Cei doi se aflau pe o motocicletă și au intrat în plin într-un excavator care nu le-a acordat prioritate, pe DN2A, în zona Dorobanțu. Cei doi tineri, unul din Focșani iar celălalt din Pitești, mergeau spre mare. Unul dintre tineri a murit pe loc, iar celălalt la spital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5693 secunde