Ordine de protecție la Constanța pentru victimele violenței domestice!

474
Ordine de protecție la Constanța pentru victimele violenței domestice! - violentadomestica1copy-1339430357.jpg
Toate persoanele care se simt victime ale violenței domestice, potrivit art. 26 din Legea 217/2003, pot să ceară instanței de judecată un ordin de protecție și mai multe obligații ori restricții pentru agresor.

"Se poate obține evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate; reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor, în locuința familiei; limi-tarea dreptului de folosință al agre-sorului numai asupra unei părți a locuinței comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima; obligarea agre-sorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia ori față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate; interdicția pentru agresor de a se deplasa în anumite locali-tăți sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează sau le vizitează periodic; interzi-cerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima; obligarea agresorului de a preda poliției armele deținute; încredințarea copiilor minori sau stabilirea reședinței acestora", ne-a declarat pre-ședintele Judecătoriei Constanța, judecător Mihail Stănescu-Sas.

Tot printr-o hotărâre a judecătorului, instanța poate dispune și suportarea de către agresor a chiriei și / sau a întreținerii pentru locuința temporară unde victima, copiii minori sau alți membri de familie locuiesc sau urmează să locuiască din cauza imposibilității de a rămâne în locuința familială.

Potrivit legii, durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecție se stabilește de judecător, fără a putea depăși șase luni de la data emiterii ordinului.

v v v

La judecătoriile din județul Constanța, din luna aprilie și până în prezent, au fost solicitate șase ordine de protecție, cinci la Judecătoria Constanța, din care două au fost respinse, într-unul din cazuri victima a renunțat, una se află pe rol, iar alta este suspendată, iar o cerere de acest gen a fost admisă de magistrații de la Judecătoria Mangalia. Aceasta a ajuns cu recurs la Tribunalul Constanța, care se va judeca la data de 28 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Iulie 2011
Stire din Social : În pat cu dușmanul!
Pagina a fost generata in 0.2612 secunde