€ 4.667
£ 5.2812
$ 4.0662

Mai multe ştiri online:

Orașul gunoaielor și-al vagabonzilor

Ştire online publicată Joi, 10 Mai 2012. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Vacarm de nedescris, ieri dimineață, pe fostul stadion de pe strada Solidarității din Inel II. Inspectorii din cadrul Primăriei Constanța, însoțiți de polițiști au sosit la prima oră, hotărâți să curețe terenul viran pe care s-au aciuat mai multe familii de romi. Acțiunea s-a dovedit a fi, însă, doar o soluție de moment. Locuitorii din apropierea fostului stadion de pe strada Solidarității au crezut, ieri dimineață, că problemele lor vor fi în sfârșit soluționate. Fostul stadion - acum un teren virat de peste 4.000 de metri pătrați - s-a dovedit a fi, în ultimii doi ani, spațiu tocmai bun pentru a se aciua familiile nevoiașe din Castelu, venite la oraș „în căutarea unui rost” dar și mai multe persoane dubioase, fără căpătâi. Rezultatul: munții de gunoaie s-au înălțat, iar numărul furturilor în zonă a crescut. Locuitorii au trimis mai multe sesizări către Primăria Constanța, iar în urmă cu aproximativ o lună au sesizat și prin intermediul „Cuget Liber” neplăcerile cu care sunt nevoiți să se confrunte, zi de zi. „După apariția articolului în ziarul dumneavoastră, au venit cei de la Polaris și au curățat zona, până și iarba au tăiat-o. Ba chiar de atunci au început să vină și de două - trei ori pe zi pentru a ridica gunoaiele care se adună la ghene”, ne-a spus Marcela Bălan, o localnică din zonă. Iar ieri dimineață, inspectori ai Direcției Corp Control din cadrul Primăriei Constanța, însoțiți de polițiști de la Secția 4 și-au făcut apariția în zonă. „Au venit cu un utilaj și au demolat coșmeliile pe care și le încropiseră romii. Era o gălăgie de nedescris, femeile trăgeau de polițiști într-un hal fără de hal, dar până la urmă i-au gonit, iar romii s-au urcat în căruțe și au plecat. Degeaba! Au așteptat să plece polițiștii și s-au întors. Au început să-și strângă iar lucrurile și fac iar mizerie. Sunt câțiva oameni ai străzii care stau aici de doi ani, nu credem să mai plece vreodată. Dar pentru noi este îngrozitor, pentru că adună gunoaie, iar mirosul este insuportabil”, a afirmat un locuitor. La rândul lor, angajații Primăriei Constanța susțin că organizează periodic acțiuni de curățare a zonelor acoperite de gunoaie, printre care și acest teren viran din Inel II. Cât privește măsurile ce pot fi luate împotriva familiilor care se aciuează, acestea sunt limitate. În afară de a-i goni, spun oamenii legii, nu pot face prea multe. „Degeaba îi amendăm, căci nu plătesc sancțiunile”, au arătat polițiștii.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 22 octombrie Foto : VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA! 52216 vizite, 0 comentarii VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA!
Sport
sambata, 20 octombrie Foto : DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI 50377 vizite, 0 comentarii DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI
Cultură-Educație
sambata, 20 octombrie Foto : Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră 8928 vizite, 0 comentarii Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră
Social
luni, 22 octombrie Foto : Atenție, se oprește furnizarea de gaze naturale, în județul Constanța! 8673 vizite, 0 comentarii Atenție, se oprește furnizarea de gaze naturale, în județul Constanța!
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7779 secunde